Τα νέα της διαβητικής κοινότητας μέσω της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Τα νέα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
  • Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (E.M.Πα.Κ.Α.Ν.) παράλληλα με τις εργασίες του 17ου Πανελληνίου Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου (5-7/9/2024 Ξενοδοχείο Elite City Resort, Καλαμάτα) θα πραγματοποιήσει διαδραστική εκδήλωση για το κοινό με σκοπό την ενημέρωσή του πάνω σε θέματα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ. 

  • Μια νέα μελέτη από το Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη συνδέει τις πολύ ακανόνιστες συνήθειες ύπνου με 34% πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, υποδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο το πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της μελέτης εδώ.

  • Οι πιθανότητες για ένα παιδί να αναπτύξει Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 εάν ο πατέρας του πάσχει από τη νόσο είναι διπλάσιες σε σχέση με το εάν πάσχει η μητέρα του. Αυτό είναι το συμπέρασμα μεγάλης έρευνας, που θα παρουσιαστεί στη φετινή ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD) τον Σεπτέμβριο στη Μαδρίτη.

Δείτε τα ευρήματα της μελέτης εδώ. 

  • Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2nd Diabetes Empowerment Forum, σας προσκαλεί να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο, με τίτλο: «Συνήθειες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη σε σχέση με τη διαχείριση της καθημερινότητας», το οποίο αποτελεί τη δεύτερη επίσημη στατιστική καταγραφή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ. 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα