Εγκυμοσύνη και έλεγχος για διαβήτη Εγκυμοσύνη και έλεγχος για διαβήτη
Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της USPSTF (U.S. Preventive Services Task Force) όλες οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να ελέγχονται για διαβήτη μετά την... Εγκυμοσύνη και έλεγχος για διαβήτη

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της USPSTF (U.S. Preventive Services Task Force) όλες οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να ελέγχονται για διαβήτη μετά την 24η εβδομάδα κύησης.

Ο σακχαρώδης διαβήτης κύησης είναι μια διαταραχή τους μεταβολισμού της γλυκόζης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η συχνότητά του στις ΗΠΑ κυμαίνεται μεταξύ 1-25%.

Ο διαβήτης κύησης σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προεκλαμψίας, μακροσωμίας του εμβρύου και νεογνικής υπογλυκαιμίας. Οι γυναίκες με διαβήτη κύησης έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 στο μέλλον και συγκεκριμένα ένα ποσοστό της τάξης του 15-60% των γυναικών θα εμφανίσει διαβήτη 5-15 χρόνια μετά τον τοκετό.

Ο έλεγχος για διαβήτη μετά τις 24 εβδομάδες κύησης βοηθά στην πρώιμη διάγνωση της νόσου και στην αντιμετώπισή της με διατροφικές αλλαγές, παρακολούθηση του σακχάρου αίματος και χορήγηση ινσουλίνης όπου χρειάζεται, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό τις επιπλοκές και τους κινδύνους για τη μητέρα και το έμβρυο.

Η μελέτη εμφανίζεται στο τεύχος Ιανουαρίου του Annals of Internal Medicine.

 

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares