Νέα αυτοκόλλητα προλαμβάνουν το διαβητικό πόδι

Οι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να ελεγχθούν για οποιαδήποτε νευρική βλάβη, χρησιμοποιώντας κάποια αυτοκόλλητα στο σπίτι τους, τα οποία ανιχνεύουν τον ιδρώτα.Τα νέα αυτά αυτοκόλλητα αλλάζουν χρώμα από μπλε σε ροζ όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νεύρα του διαβητικού
diavitiko-podi
diavitiko-podi

Λειτουργούν ανιχνεύοντας τον ιδρώτα και εντοπίζουν νευρικές βλάβες…
Οι ασθενείς με διαβήτη μπορούν να ελεγχθούν για οποιαδήποτε νευρική βλάβη, χρησιμοποιώντας κάποια αυτοκόλλητα στο σπίτι τους, τα οποία ανιχνεύουν τον ιδρώτα .
Τα νέα αυτά αυτοκόλλητα αλλάζουν χρώμα από μπλε σε ροζ όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με τα νεύρα του διαβητικού, ενώ δεν αλλάζουν χρώμα ότι ο ασθενής πάσχει από νευροπάθεια.
Η Διαβητική νευροπάθεια είναι μια συχνή επιπλοκή του διαβήτη η οποία
επηρεάζει τα άκρα και εκτιμάται ότι «χτυπά» το 50% όλων των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη .
Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο και μούδιασμα , αλλά ο κύριος κίνδυνος είναι ότι οι ασθενείς δεν μπορούν να αισθανθούν τα ελαφρά τραύματα, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν έλκη με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης. Η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένη λοίμωξη η οποία μπορεί να οδηγήσει στον ακρωτηριασμό ή σε ακραίες περιπτώσεις ακόμα και σε θάνατο.
Ανιχνεύοντας την κατάσταση σε πρώιμο στάδιο, όπως ο έλεγχος των ποδιών καθημερινά για σημάδια βλάβης, θα μπορούσε να προλάβει μια μόλυνση στην περιοχή.
Τα νέα αυτά πατς, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα πόδια – είναι μια πολύ απλά μέθοδος εξέτασης και μπορεί να γίνει από τον καθένα στο σπίτι.

Η βλάβη των νεύρων οδηγεί όχι μόνο σε απώλεια των αισθήσεων , αλλά και σε μια κακή λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων, το οποίο οδηγεί σε ασυνήθιστα ξηρό δέρμα στα πόδια. Το συγκολλητικό επίθεμα περιέχει μπλε άλας άνυδρου χλωριούχου κοβαλτίου II , το οποίο αντιδρά αλλάζοντας χρώμα από μπλε σε ροζ όταν εκτίθεται σε νερό .
Μια νέα μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης σε περίπου 3.000 ανθρώπους έδειξε ότι τα αυτοκόλλητα αυτά είναι 86% ακριβή και είναι ήδη διαθέσιμα στη Μ. Βρετανία.

 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Ομαδική Ψυχολογική Παρέμβαση σε Ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1

Το παρόν βιβλίο παρουσιάζει και προτείνει το Συνδυαστικό Μοντέλο Ομαδικής Παρέμβασης (Conjunctive Group Therapy), σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 (ΣΔ1), το οποίο προέκυψε ως αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας και γνώσης στη νόσο του ΣΔ1, σε νοσοκομειακό πλαίσιο παροχής υπηρεσιών υγείας.

αναλώσιμα διαβήτη
Περισσότερα

Απαλάσσονται από τη συμμετοχή τους στα αναλώσιμα τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 με Κοινή Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί τον ΕΚΠΥ

Απαλλάσσονται από τη συμμετοχή για την αγορά σκαρφιστήρων και ταινιών μέτρησης τα άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.…