Η Μαρίζα Ρίζου τραγουδάει για το Διαβήτη

Στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, 9/7 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
Μαρίζα Ρίζου
Μαρίζα Ρίζου

Η ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014
Η Αστική Εταιρεία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα “ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ- Κάρτα  Διαβήτη”, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη,θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή εκδήλωση στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη  στις 9 Ιουλίου 2013, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
Opening Act: ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΣΤΟΡΙΔΟΥ
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Η Μαρίζα Ρίζου, ύστερα από έναν απόλυτα επιτυχημένο χειμώνα, με αλλεπάλληλες sold out εμφανίσεις στο Gazarte και προετοιμάζοντας ήδη το υλικό για τον δεύτερο δίσκο της, ετοιμάζεται για το πρώτο καλοκαιρινό ραντεβού με τους φίλους της στην Αθήνα και μάλιστα για καλό σκοπό:
Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138  
Ώρα έναρξης συναυλίας: 20:00
Πληροφορίες στο τηλ: 210 6520062
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η μοναδική Μαρίζα Ρίζου παρέα με την 7μελή μπάντα της, μας υπόσχεται να ζήσουμε ξανά την πιο αναζωογονητική jazz εμπειρία, από μια φωνή με τόση ένταση και drive που σε συναρπάζει και σε παρασύρει στο τριπ μιας υπέροχης γιορτής!
Η Μαρίζα επιλέγει να τραγουδήσει ό,τι αγαπάει – Aretha Franklin, Frank Sinatra, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Michael Buble -, μαζί με δικά της κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ, “Γλυκό Πρωί”.
Και με αυτή τη χαρά που σε μεταφέρει στη πιο φωτεινή και pop πλευρά της Jazz, δημιουργεί  ένα μουσικό πρόγραμμα που ισορροπεί ανάμεσα στην ποιότητα της Jazz και την εξωστρέφεια της Swing, χαρίζοντας χαμόγελα και πολύ χορό. Πηγαίο και μεταδοτικό. Μοναδικό όπλο της η ενέργεια, η ζωντάνια και φυσικά το μοναδικό της ταλέντο να μας κάνει ευτυχισμένους.
Η Μαρίζα Ρίζου από το πρώτο της κιόλας κομμάτι, μας έμαθε πώς χορεύεται η «Μπόσα Νόβα του Ησαΐα» του Φοίβου Δεληβοριά. Ερμήνευσε με τέτοια συμπυκνωμένη δύναμη και θηλυκότητα το «Πόσο Λυπάμαι» που μας καθήλωσε και κατέκτησε τα ραδιόφωνα όλης της χώρας με το «Μια Άλλη Ευτυχία». Μας χάρισε το πιο “Γλυκό Πρωί” της ελληνικής δισκογραφίας και μας απέδειξε ότι η αισιοδοξία είναι μεταδοτική. Ακούς τη μουσική, σιγά σιγά στροβιλίζεσαι στο ρυθμό της και πριν ακόμα το καταλάβεις, χορεύεις.
Τη συναυλία ανοίγει η τραγουδοποιός Δήμητρα Μαστορίδου.
Παίζουν οι μουσικοί:
Βαγγέλης Κατσαρέλης: Τρομπέτα
Γιώργος Ζαρέας: Τρομπόνι
Δημήτρης Καραγιάννης: Άλτο σαξόφωνο / κλαρινέτο
Δημήτρης Σιάμπος: Κιθάρες
Μάρκος Χαϊδεμένος: Πιάνο
Κώστας Πατσιώτης: Κοντραμπάσο
Γιώργος Κασαβέτης: Τύμπανα
Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Σιάμπος
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Οργάνωση παραγωγής: PROSPERO
www.prospero.com.gr
“ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ-  Κάρτα  Διαβήτη”
Η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη μείωση των ποσοστών εμφάνισης νέων περιστατικών ενώ η γνώση για τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου και τη ζωή των ασθενών μετά τη διάγνωση αφορά τόσο τους ίδιους τους ασθενείς όσο και τους οικείους τους, ιδιαιτέρως δε τους γονείς των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη.
Για τους λόγους αυτούς, η Κάρτα  Διαβήτη – ΜΚΟ Με Οδηγό τον Διαβήτη σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, πραγματοποιούν από το 2012 πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο, με στόχο την προσέγγιση και ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κοινού. Η προσπάθειά αυτή συνεχίζεται σταθερά μέσω μιας σειράς ενεργειών και εκδηλώσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως  ομιλίες από επιστήμονες και ιατρούς του τομέα του σακχαρώδους διαβήτη, σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων , η οποία θα είναι δωρεάν για το κοινό περιλαμβάνει ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων , όπως ο  Διαβητολόγος και Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Τμήματος  ΙΑΣΩ GENERAL δρ.Αντώνης Λέπουρας , ο Πρόεδρος της Ελληνικής  Διατροφολογικής  Εταιρείας, κλινικός Διαιτολόγος –Διατροφολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Έλεγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ δρ.Δημήτρης Γρηγοράκης και η Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων , προϊσταμένη Υγιών πόλεων δήμου Αθηνών δρ.Ευαγγελία Τσαπατσάρη
Μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες νέων παιδιών με διαβήτη καθώς και  δωρεάν μετρήσεις σακχάρου για το κοινό, ενώ η εκδήλωση θα λήξει με συναυλία της γνωστής  τραγουδίστριας Mαρίζας Ρίζου. Εκτός των άλλων γνωστοί καλλιτέχνες θα δώσουν το μήνυμα τους για τον διαβήτη. Η εκδήλωση θα  τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων .
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
17.00- 19.00 – ενημέρωση κοινού , μετρήσεις κοινού
19.00 – 20.00 -επιστημονικές ομιλίες
20.00 – συναυλία Μαρίζας Ρίζου με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα