Νόστιμη και υγιεινή πίτα χωρίς φύλλο που αν τη συνοδεύσετε με μια πλούσια πράσινη σαλάτα θα έχετε ένα πλήρες γεύμα!
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος Χρόνος: 65′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
- 3 αυγά (χτυπημένα)
- 3 φλ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ αλεύρι
- 1 φλ. γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1/2 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένη μαντζουράνα φρέσκια ή 1 κ.κ ξερή
- Πιπέρι καγιέν
- 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς.
2. Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλυτζάνια τυρί, το λάδι, το γάλα, τη ματζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
3. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
4. Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
5. Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά.
6. Αν χρειαστεί τη σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στην μέση του ψησίματος.
Πηγή: gourmed.gr