Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

Με τρεις ενημερωτικές δράσεις τιμά φέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
καρδιολογικές εξετάσεις
καρδιολογικές εξετάσεις
Με τρεις ενημερωτικές δράσεις τιμά φέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες και υπολογίζεται ότι περίπου 17,3 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας τους.Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου σε ειδικό περίπτερο στην οδό Βουκουρεστίου (City Link), εθελοντές Καρδιολόγοι θα διενεργούν δωρεάν καρδιολογική εξέταση σε όσους το επιθυμούν, και θα ενημερώνουν το κοινό για την υγεία της καρδιάς.
Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία διοργανώνει Ποδηλατάδα, με στόχο να προωθήσει την αξία της τακτικής άσκησης ως σημαντικό παράγοντα για την υγεία της καρδιάς. Σημείο συνάντησης το Ζάππειο Μέγαρο, στις 17:00 μ.μ.
Τέλος, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου «CARDIO RUN» με σύνθημα «Τρέξε με την καρδιά σου για την καρδιά σου». Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και τον Σύλλογο Ολυμπιονικών, αφιερωμένος στην υγεία της Καρδιάς. Στον αγώνα θα συμμετέχουν γυναίκες και άνδρες, μέλη γυμναστηρίων, και φίλοι του δρομικού κινήματος.
Πηγή: health.in.gr
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Sweet 16

Όταν η Katia έγινε 16 χρονών ανακάλυψε ότι έχει διαβήτη του, τύπου 1, ο πατέρας της σκηνοθέτης, περιέγραψε…

Με ποιον τρόπο η αναπνοή «μαρτυρά» καρκίνο, διαβήτη και καρδιακά νοσήματα

Oι ιδιαίτερες οσμές στην αναπνοή ενός ατόμου μπορεί να συνδέονται με συγκεκριμένες σοβαρές ασθένειες. Για οποιαδήποτε ασθένεια υπάρχει τεστ αίματος, μπορεί να υπάρξει και αντίστοιχο τεστ αναπνοής, υποστηρίζουν επιστήμονες.