Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse) Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse)
H παραδοσιακή γαλλική σούπα, σε ελαφρύτερη εκδοχή, είναι ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο που μόλις έφτασε! Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 6 Θερμίδες: 203/ μερίδα Υδατάνθρακες:... Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse)

H παραδοσιακή γαλλική σούπα, σε ελαφρύτερη εκδοχή, είναι ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο που μόλις έφτασε!

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 6
Θερμίδες: 203/ μερίδα
Υδατάνθρακες: 12g/ μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 4/5

Υλικά

  • 1/4 kg γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 1/4 kg φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/4 kg χτένια
  • 1/4 kg μύδια (προαιρετικό)
  • 2 φλ. ζωμός ψαριού
  • 2 1/2 φλ. ιταλικά ντοματίνια (κονσέρβα)
  • 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γλ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.γλ. αποξηραμένα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 κ.γλ. αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • 1/4 με 1/2 κ.γλ. νιφάδες καυτερής πιπεριάς
  • 1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση

1. Τρίψτε τα μύδια καλά, για να φύγει η όποια βρωμιά και άμμος. Αφαιρέστε τα ήδη ανοιχτά. Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες. Κόψτε το μπακαλιάρο σε μικρές μπουκιές.

2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και τα ντοματίνια, και ανακατέψτε για ένα λεπτό.

3. Προσθέστε το ζωμό ψαριού, το κρασί, το βασιλικό, το θυμάρι, την καυτερή πιπεριά, το πιπέρι και το δαφνόφυλλο. Περιμένετε να βράσει και ανακατέψτε για 15 λεπτά.

4. Προσθέστε το μπακαλιάρο και ανακατέψτε 5 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες και τα χτένια, και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα μύδια, καλύψτε το τηγάνι και ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρις ώτου τα μύδια ανοίξουν. Αφαιρέστε όσα μύδια δεν ανοίξουν.

5. Αφαιρέστε το δαφνόφυλλο.

Πηγή: diabeticgourmet.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares