Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Χανιά βάφονται "μπλε" για τις 14 Νοέμβρη!

Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά θα φωτίσουν την Παρασκευή με το «μπλε φως», το παγκόσμιο έμβλημα του Διαβήτη παγκοσμίως, τα κτίρια-ορόσημά τους.
mple-fos
mple-fos

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) ως απάντηση στην κλιμακούμενη συχνότητα εμφάνισης του σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χανιά θα φωτίσουν την Παρασκευή με το «μπλε φως», το παγκόσμιο έμβλημα του Διαβήτη παγκοσμίως, τα κτίρια-ορόσημά τους, για να τονίσουν ακόμα περισσότερο την επιστημονική διάσταση της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.
Στην Αθήνα, η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, με την ευγενική υποστήριξη της AstraZeneca, αποφάσισε να φωταγωγήσει τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ακαδημίας Αθηνών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, επί της οδού Πανεπιστημίου. 
Η τελετή φωταγώγησης των κτηρίων ξεκινά στις 19.30. Κατά τη διάρκειά της, θα προβληθεί βίντεο-ντοκιμαντέρ με θέμα το ταξίδι του διαβήτη, το οποίο ξεκινά από την αρχαιότητα, αναφέρεται στο παρόν και προχωράει στο μέλλον και τις υποσχέσεις που αυτό φέρνει για τα άτομα με διαβήτη. Η τελετή φωταγώγησης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την υποστήριξη της Διαβητολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) και την ευγενική υποστήριξη της AstraZeneca. Παράλληλα, η ΕΔΕ διοργανώνει εκδήλωση στις 19.30, στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο, την οποία θα χαιρετήσει ο Υπουργός Υγείας.
Με το μπλε χρώμα του σακχαρώδη διαβήτη θα φωταγωγηθεί και ο Λευκός Πύργος και οι Ομπρέλες της Νέας Παραλίας, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 28ου Ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΔΕΒΕ), που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη από τις 12 ως τις 15 Νοεμβρίου.Η φωταγώγηση θα γίνει από τις 18.00 έως τις 20.00. Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΔΕΒΕ πριν από την ημερίδα θα πραγματοποιήσει (9:00–10:00) εκπαιδευτικό περίπατο διάρκειας μίας ώρας στη Νέα Παραλία, με συμμετοχή ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και γιατρών.
Τέλος, στα Χανιά, μπλε θα φωτιστεί το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), στην Ακτή Τομπάζη.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα