Μελομακάρονα για διαβητικούς

μελομακάρονα για διαβητικούς
μελομακάρονα για διαβητικούς

Ποιος είπε ότι το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων δεν μπορεί να είναι και ελαφρύ;
Χρήσιμες Πληροφορίες
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ζαχαρίνη σκόνη (π.χ.canderel)
  • 360 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 2 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 660 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • καρύδι τριμμένο και κανέλλα για πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 20 γρ. ζαχαρίνη σκόνη (π.χ.canderel)
  • 220 γρ. νερό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το λάδι, τη ζαχαρίνη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε.
  2. Ανακατεύουμε το baking και τη σόδα σε λίγο αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Βάζουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται (μπορεί να μη χρειαστούν και τα 660 γρ.), ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
  3. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζαχαρίνη για περίπου μισή ώρα μέχρι να “δέσει”. (Η ζαχαρίνη για να “δέσει” σε σιρόπι θέλει πολύ περισσότερο χρόνο από την κοινή ζάχαρη).
  6. “Μελώνουμε” τα μελομακάρονα βάζοντάς τα λίγα -λίγα (τρία-τἐσσερα τη φορά) στο ζεστό σιρόπι, αφού κρυώσουν καλά.
  7. Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένο καρύδι.

Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά!
Λίγα μυστικά ακόμα: Η ποσότητα της ζαχαρίνης μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με το πόσο γλυκά θέλουμε τα μελομακάρονα. Οι συγκεκριμένες ποσότητες μας δίνουν ένα αποτέλεσμα με όχι πολύ γλυκά μελομακάρονα.
Πηγή: sintagespareas.gr

Total
28
Shares
Σχετικά άρθρα