ΜΚΙΕ: Γιορτή για τα 3 χρόνια λειτουργίας του με θέατρο, bazaar, αιμοδοσία!

ΜΚΙΕ
ΜΚΙΕ

Τρία χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος τον Δεκέμβριο το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και με αφορμή την επέτειο αυτή που θυμίζει τι μπορεί να κάνει η αλληλεγγύη, οι φίλοι του, οι «Φίλοι του ΜΚΙΕ», διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο bazaar για την ενίσχυσή του. Παράλληλα, οι επισκέπτες στο παζάρι – αλλά και αντίστροφα – θα μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ενώ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράσταση που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του Ιατρείου αλλά και με τις πολλαπλές δραστηριότητες και εκπλήξεις.
Στις 14 Δεκεμβρίου επομένως, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού-Αργυρούπολης (δίπλα στο Ιατρείο, εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης Ελληνικού) θα λειτουργεί παζάρι με χειροποίητα είδη, βιβλία, καλλυντικά, γλυκά και πολλά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικό καφέ στο κυλικείο, έναντι αγοράς λαχνού με τον οποίο μάλιστα θα διεκδικήσουν μία καταπληκτική αυτόματη καφετιέρα με κάψουλες ενώ θα υπάρχει και γενική λαχειοφόρος αγορά με πολλά ακόμη εξαιρετικά δώρα -προσφορές από εταιρείες και συμπολίτες μας. Όσοι δε, πεινάσουν, κανένα πρόβλημα: οι εθελοντές θα έχουν φροντίσει να υπάρχει ποικιλία εδεσμάτων και λαχταριστών λιχουδιών.

Την ίδια μέρα με το παζάρι, το ΜΚΙΕ ενώνει τις δυνάμεις του με την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων» και με πρωταρχικό σκοπό τη διάδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς συνδιοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία. Συμμετέχουμε όλοι στην ύψιστη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης αφιερώνοντας δέκα μόνο λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε αίμα, ανώδυνα και ακίνδυνα. Ενεργοποιούμαστε ως εθελοντές αιμοδότες γιατί αύριο μπορεί εμείς οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας να έχει ανάγκη αίματος, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες!
Έτσι, η μονάδα του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» θα βρίσκεται από τις 9.00π.μ έως τις 13.30μ.μ στον χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (εντός πρώην Αμερικάνικης βάσης Ελληνικού, 200μ. μετά την Τροχαία Ελληνικού).
Όσο για τα παιδιά, η 14η Δεκεμβρίου, θα είναι ξεχωριστή. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; Τα εργαστήρια που ξεκινούν από το πρωί με σκίτσα, μακραμέ, ζωγραφική, κατασκευές, facepainting; Ή την παράσταση του Γιώργου Βήχα που θα παρουσιάσει στις 12 μμ ειδικά για τους μικρούς μας φίλους η θεατρική ομάδα του ΜΚΙΕ με τίτλο «Τα παιδιά και ο καινούριος χρόνος…»; Και έπειτα, διασκέδαση θα συνεχιστεί, με κυνήγι θησαυρού, απογευματινά εργαστήρια αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις και δρώμενα που θα ξετρελάνουν τους λιλιπούτειους επισκέπτες.
mkie_pic.jpg
Φυσικά, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα θα συμπληρώσουν τα δύο ωραιότερα δέντρα της Αθήνας, δέντρα αγάπης και αλληλεγγύης: το δέντρο με τις ευχές και το δέντρο  με γάλατα, πάνες και παιδικές τροφές. Ειδικά στον στολισμό του δεύτερου μπορεί να συμμετάσχει και ο καθένας από μας, φέρνοντας απλά έστω και ένα από τα «στολίδια» που θα βοηθήσουν το Ιατρείο να συνεχίσει να βοηθάει τους συνανθρώπους μας.
Καλά Χριστούγεννα και να θυμάστε: «Κανείς μόνος του στις γιορτές, κανείς μόνος του στην κρίση»!
Τηλέφωνο Γραμματείας: 210-9631-950, email: mkiellinikou@gmail.com
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού)
Ελληνικό – Αττική, ΤΚ16777
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Η φρουκτόζη δεν προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους

Λίγη επιπλέον ζάχαρη στη διατροφή δεν μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους, αρκεί να μειώσετε την κατανάλωση άλλων υδατανθράκων, συμπεραίνει ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Annals of Internal Medicine.

ελαφρύνσεις για το κόστος των φαρμάκων σχεδιάζει το Υπουργείο Υγείας
Περισσότερα

Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας, ποιός όμως θα πληρώσει τη "νύφη";

Αλλαγές στις τιµές των φαρµάκων αλλά και στη συµµετοχή των ασθενών ετοιµάζεται να δηµοσιοποιήσει το προσεχές διάστηµα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειµένου να ελαφρύνει τις τσέπες των Ελλήνων ασθενών.  Τα τελευταία χρόνια…