ΠΕΑΝΔ: Ψυχολογική Υποστήριξη σε Γονείς Παιδιών με Νεοδιαγνωσμένο Διαβήτη

peand-ypostirixi-600
peand-ypostirixi-600

Η ΠΕΑΝΔ σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Υγείας κα Αθηνά Μαξιμιάδη, προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους γονείς των οποίων τα παιδιά/έφηβοι διαγνώστηκαν με Νεανικό Διαβήτη από το 2012 μέχρι σήμερα. Στόχος του προγράμματος είναι να παρασχεθεί σε κάθε γονέα νεοδιαγνωσμένου περιστατικού, συμβουλευτική υποστήριξη που θα αποτελείται από επτά έως 10 ατομικές δωρεάν συνεδρίες, ανάλογα με τις ανάγκες του.
Η μετάβαση στον νέο τρόπο ζωής που υπαγορεύει η ύπαρξη του διαβήτη στα παιδιά, αποτελεί συχνά παράγοντα ανατροπής των μέχρι τότε συνηθειών και νοοτροπίας που χαρακτηρίζει τα μέλη της κάθε οικογένειας. Η εξοικείωση και αποδοχή των νέων δεδομένων, είναι μια διαδικασία που τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο στη καθημερινότητά τους, όσο και ψυχολογικά, όταν ο διαβήτης κάνει την εμφάνισή του ως ένας καθοριστικός παράγοντας στις ισορροπίες με το περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Οι γονείς, επιφορτίζονται όχι μόνο με την υποχρέωση εκμάθησης των τεχνικών της ρύθμισης του διαβήτη και της εφαρμογής στα παιδιά τους, αλλά και με τη ψυχολογική στήριξη στις αλλαγές που προκύπτουν στη ζωή τους, ενώ συχνά αναζητούν τρόπους για τη δική τους υποστήριξη στο δύσκολο αυτό έργο.
Μέσα από τη δράση αυτή της ΠΕΑΝΔ, οι γονείς νεοδιαγνωσμένων περιστατικών, έχουν την ευκαιρία να λάβουν την απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια που παρέχουν οι συναντήσεις με την Ψυχολόγο, γιατί έτσι μπορούν να επεξεργαστούν καλύτερα τα συναισθήματα που προκαλεί η έλευση του Διαβήτη στη ζωή τόσο τη δική τους, όσο και των παιδιών τους, ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να τοποθετήσουν την ύπαρξη του Διαβήτη στα σωστά πλαίσια και έτσι να στηρίξουν τα παιδιά τους, στη δική τους αποδοχή και αποτελεσματική διαχείριση της πάθησης, σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τις επιλογές τους.
Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν σε εβδομαδιαία βάση (διάρκειας μιας ώρας ανά συνεδρία), με δυνατότητα ταυτόχρονης συμμετοχής και των δυο γονέων, σε συνεννόηση με τη κα Μαξιμιάδη, στο γραφείο της (Σταθμός Μετρό Κατεχάκη).

Για να δηλώσετε συμμετοχή χρειάζεται:

  • αποστολή της βεβαίωσης διάγνωσης από το νοσοκομείο
  • η διάγνωση του διαβήτη να έχει γίνει απο το 2012 έως σήμερα
  • καταβολή ποσού 50 ευρώ σε έναν απο τους λογαριασμούς του συλλόγου (Εθνική 694/48000955 ή Alpha 132002101127620) με το όνομα του μέλους
[Στα ταμειακά ενήμερα μέλη του συλλόγου, το ποσό των 50 ευρώ θα επιστραφεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Για τα μη μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν, το ποσό των 50€ είναι κόστος συμμετοχής και δεν επιστρέφεται.]

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα με τις πρώτες εγγραφές που θα δεχθούμε και θα έχει συνεχή ένταξη νεοδιαγνωσμένων περιστατικών μέχρι και τις 27 Μαρτίου 2015.

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται είτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: peand@ live. com, είτε τηλεφωνικά στο 210-7796660 (Δευτέρα-Τετάρτη 5-9μμ, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10-2μμ).
Για ενημέρωσή σας, ακολουθεί βιογραφικό της κας Μαξιμιάδη.

Ένα πρόγραμμα που θα δημιουργήσει ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ Παιδιά και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ Γονείς!

Πηγή: peand.gr
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα