Η Abbott και η Dexcom ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Insulet

Η Abbott και η Dexcom ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Insulet
Η Abbott και η Dexcom ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Insulet

Στις 19 Φεβρουαρίου, η Abbott και η Dexcom ανακοίνωσαν επίσημα τη συνεργασία τους με την Insulet. Η τεχνολογία των συστημάτων συνεχούς μέτρησης γλυκόζης (CGM) που αναπτύσσουν οι δύο εταιρίες θα είναι συμβατή με την επόμενη γενιά αυτοματοποιημένου συστήματος χορήγησης ινσουλίνης Omnipod Horizon, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για επιλογή του καταναλωτή σχετικά με τη χρήση cgm και διαλειτουργικού συστήματος.
Η Abbott ανακοίνωσε ότι ο αισθητήρας του Freestyle Libre επόμενης γενιάς θα συνεργάζεται με το ενσωματωμένο σύστημα της Omnipod. “Η Abbott εστιάζεται στην δημιουργία προηγμένων μελλοντικών τεχνολογιών υγείας που διευκολύνουν τη διαχείριση του διαβήτη, ώστε οι άνθρωποι με διαβήτη να ζουν όσο το δυνατόν καλύτερα.” είπε ο Jared Watkin, αντιπρόεδρος της Diabetes Care της Abbott. “Καθώς η φροντίδα του διαβήτη στρέφεται προς τη διαλειτουργικότητα, αναπτύσσουμε περισσότερες επιλογές. Μέσα από αυτήν την συνεργασία, η Abbott και η Insulet, θα προσφέρουν μια ενσωματωμένη πλατφόρμα υγείας που είναι απλή και ακριβής και θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον χρήστη.”
Από την άλλη πλευρά, το Dexcom G6 ήδη έχει ενσωματωθεί στο υβριδικό σύστημα κλειστού βρόγχου της Tandem. Η Dexcom, σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι και το G6 και η επόμενη γενιά G7 θα μπορούν να ενσωματωθούν στο υβριδικό σύστημα κλειστού βρόγχου Omnipod Horizon”.
“Στην Dexcom είμαστε ενθουσιασμένοι που κοντεύει να ολοκληρωθεί διαδικασία που θα προσφέρει την ικανότητα στα cgm της εταιρίας να ενσωματωθούν στο σύστημα Omnipod Horizon”, είπε ο Kevin Seyer, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Επικεφαλής και Διευθύνων Σύμβουλος της Dexcom. “Το σύστημα αυτό θα συνδυάζει την αποδεδειγμένη ακρίβεια των συστημάτων cgm της Dexcom, με το σύστημα χορήγησης ινσουλίνης της Omnipod που δεν διαθέτει σωληνάριο, ένα σύστημα που είναι εύκολο στη χρήση και απαλλάσσει τους χρήστες από τις συχνές ενέσεις και τα σωληνάκια. Θα είναι ένα πραγματικά διαφορετικό αυτοματοποιημένο σύστημα χορήγησης ινσουλίνης που θα παρέχει περισσότερες επιλογές στους ανθρώπους με διαβήτη.”
Ανταποκρινόμενη στις ανακοινώσεις και των δύο εταιριών, η Shacey Petrovic, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Insulet, αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία της δυνατότητας επιλογής των καταναλωτών λέγοντας ότι “καθώς η διαλειτουργικότητα αποκτά όλο και περισσότερη σημασία, η προσέγγισή μας στα συστήματα αυτόματης χορήγησης ινσουλίνης, θα αλλάξει το μέλλον της διαχείρισης της γλυκόζης του αίματος, προσφέροντας στους καταναλωτές μεγαλύτερο φάσμα επιλογών μεταξύ αλγορίθμων, αισθητήρων και γενικότερα στην εμπειρία του χρήστη.”
Το υβριδικό κλειστό σύστημα βρόγχου της Insulet, Omnipod Horizon, ξεκίνησε την τελική δοκιμή τον περασμένο Δεκέμβρη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020. Η αντλία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.
Πηγή: beyondtype1

Total
12
Shares
Σχετικά άρθρα
Άδειες ειδικού σκοπού και εξ αποστάσεως εργασία για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη που εργάζονται στο δημόσιο ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ
Περισσότερα

Άδειες ειδικού σκοπού και εξ αποστάσεως εργασία για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη που εργάζονται στο δημόσιο ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Τη μη συμμόρφωση των δημόσιων υπηρεσιών με τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς…
Περισσότερα

Υλοποίηση προγράμματος ψυχικής υποστήριξης παιδιών και νεαρών ενηλίκων με Σακχαρώδη Διαβήτη και των οικογενειών τους

Μια σημαντική συνεργασία της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και του Υπουργείου Υγείας για την υλοποίηση προγράμματος ψυχικής υποστήριξης παιδιών και νεαρών