Cheesecake με φράουλα

Ένα γλυκό που προέρχεται από τα βάθη της Αρχαίας Ελλάδας και δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί!
Cheesecake με φράουλα - Glykouli.Gr

Ένα γλυκό που προέρχεται από τα βάθη της Αρχαίας Ελλάδας και δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί!
Χρήσιμες Πληροφορίες
Θερμιδική αξία: 375 θερμίδες ανά άτομο και 35 γραμμ. υδατάνθρακες
(Μειωμένη θερμιδική αξία κατά 23% σε σχέση με την κλασική συνταγή)
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Αναμονή: 4 ώρες
Δυσκολία: Εύκολο (2/5)
Κόστος: Χαμηλό κόστος (1/5)
Υλικά για 4 άτομα
5 φύλλα ζελατίνης
100 ml νερό
50 γραμμ. κρυσταλλική σκόνη Canderel Green + 10 γραμμ. επιπλέον
Χυμός από 1/2 λεμόνι βιολογικής καλλιέργειας
400 γραμμ. φράουλες
20 μπισκότα
250 ml χυμού φράουλας
250 ml κρέμα γάλακτος
Φύλλα μέντας ή βασιλικό ή φασκόμηλο
Εξοπλισμός
Μίξερ
Λαδόκολλα
Σουρωτήρι
Διαφανής μεμβράνη
Στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ.
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με νερό, 30 γραμμ. Canderel Green και τον χυμό λεμονιού. Πλένουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε ώστε να προκύψουν 200 γραμμ. πουρέ φράουλας. Διαλύουμε τη ζελατίνη στο καυτό σιρόπι. Ανακατεύουμε τον πουρέ φρούτων με το σιρόπι. Πλένουμε 50 γραμμ. φράουλες, τα κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα, ανάλογα με το μέγεθός τους και τα προσθέτουμε στον πουρέ φρούτων.
2. Τοποθετούμε λαδόκολλα στην φόρμα μας. Βρέχουμε τα μπισκότα στο χυμό φράουλα και τα απλώνουμε στην φόρμα. Ανακατεύουμε την κρύα κρέμα με 1 κ.γ. Canderel Green μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και την προσθέτουμε στην φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 2 ώρες.
3. Ετοιμάζουμε τη σως φράουλας: Ανακατεύουμε 120 γραμμ. πουρέ φράουλας με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια προσθέτουμε 20 γραμμ. Canderel Green. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σως στην φόρμα. Φυλάσσουμε στο ψυγείο.
4. Τοποθετούμε το περιεχόμενο της φόρμας σε μια όμορφη πιατέλα. Διακοσμούμε με φράουλες και φύλλα μέντας (ή βασιλικό ή φασκόμηλο). Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας.
ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 5.004 (In Vitro Μέτρηση)

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα