Απεβίωσε ο βασιλιάς των blues, Β.Β. King

Απεβίωσε ο βασιλιάς των blues, Β.Β. King - Glykouli.Gr

Ο «Βασιλιάς των Blues», όπως ήταν γνωστός ο B.B. King, πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής 15-05-2015 στο Λας Βέγκας, σε ηλικία 89 ετών.
Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του, Μπρεντ Μπράισον, λέγοντας πως πέθανε στον ύπνο του.
Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Riley B. King, έπασχε από διαβήτη, κάτι που είχε κάνει γνωστό αναλαμβάνοντας δράσεις για την ενημέρωση του κοινού γύρω από την ασθένεια, και είχε νοσηλευτεί πρόσφατα.
Ο B.B. King, που σήμαινε «Blues Boy King», ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε κλαμπ και μπαράκια μέσα στα γκέτο της Αμερικής.
Ωστόσο, από τη δεκαετία του ’50 έκανε επιτυχία, κερδίζοντας συνεχώς νέους θαυμαστές, από όλα τα είδη της μουσικής.
Στην καριέρα του πρόλαβε να τιμηθεί με το National Medal of Arts το 1990, πολλά Grammy, να λάβει Ph.D από το πανεπιστήμιο του Μισισίπι και το Presidential Medal of Freedom από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους το 2006.
Απεβίωσε ο βασιλιάς των blues, Β.Β. King - Glykouli.Gr
Απεβίωσε ο βασιλιάς των blues, Β.Β. King - Glykouli.Gr
Πηγή: efsyn.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Web σεμινάριο: Διαταραχές Μεταβολισμού και χρόνια Μεταβολικά Νοσήματα

Στις 8 Φεβρουαρίου το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών –ΚΕΑΔΔ, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε ένα μοναδικό σεμινάριο στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης. 

ΕΔΔΥΠΠΥ
Περισσότερα

Ενημέρωση Κοινού για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και την Κολπική Μαρμαρυγή από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε την προστασία των πολιτών με την έγκυρη ενημέρωση για σημαντικά νοσήματα»  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για…