Αεροβική και άρση βαρών μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες! Αεροβική και άρση βαρών μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες!
H αερόβια άσκηση και η άρση βαρών βοηθούν τις γυναίκες ώστε να μην παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2. Αεροβική και άρση βαρών μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες!

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ επισημαίνουν ότι η αερόβια άσκηση και η άρση βαρών βοηθούν τις γυναίκες ώστε να μην παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2.

Η μελέτη που έγινε σε περίπου 100.000 γυναίκες για 8 συνεχή έτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν 150 λεπτά την εβδομάδα αερόβια γυμναστική και 1 ώρα την εβδομάδα άρση βαρών είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Για την ακρίβεια περιόρισαν τους κινδύνους στο 1/3 σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες ενώ, ενδυνάμωσαν τη μυϊκή τους μάζα και διατήρησαν το βάρος τους σε σωστά πλαίσια.

Όπως σημειώνει Dr. Richard Elliott, αν και τα γονίδια και ο τρόπος ζωής αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, όπως επίσης και το υπερβολικό βάρος, το κάθε κιλό που χάνει κάποιος υπέρβαρος φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο έως και 15%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares