Αεροβική και άρση βαρών μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες!

H αερόβια άσκηση και η άρση βαρών βοηθούν τις γυναίκες ώστε να μην παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2.
Αεροβική και άρση βαρών μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες! - Glykouli.Gr

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ επισημαίνουν ότι η αερόβια άσκηση και η άρση βαρών βοηθούν τις γυναίκες ώστε να μην παρουσιάσουν διαβήτη τύπου 2.

Η μελέτη που έγινε σε περίπου 100.000 γυναίκες για 8 συνεχή έτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έκαναν 150 λεπτά την εβδομάδα αερόβια γυμναστική και 1 ώρα την εβδομάδα άρση βαρών είχαν σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Για την ακρίβεια περιόρισαν τους κινδύνους στο 1/3 σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες ενώ, ενδυνάμωσαν τη μυϊκή τους μάζα και διατήρησαν το βάρος τους σε σωστά πλαίσια.
Όπως σημειώνει Dr. Richard Elliott, αν και τα γονίδια και ο τρόπος ζωής αυξάνουν τις πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, όπως επίσης και το υπερβολικό βάρος, το κάθε κιλό που χάνει κάποιος υπέρβαρος φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο έως και 15%.
Πηγή: naftemporiki.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
fruits
Περισσότερα

Τα πολλά φρούτα κάνουν καλό και στη διάθεσή μας

Η τακτική κατανάλωση φρούτων δεν κάνει καλό μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική μας υγεία, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMJ Open.