Κοινωνικός τουρισμός 2020 – 2021: Διπλή μοριοδότηση και πλήρης κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ΑμεΑ

Κοινωνικός τουρισμός 2020 - 2021: Διπλή μοριοδότηση και πλήρης κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ΑμεΑ
Κοινωνικός τουρισμός 2020 – 2021: Διπλή μοριοδότηση και πλήρης κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ΑμεΑ

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού για την τουριστική περίοδο 2020 – 2021. 
Σύμφωνα με ανακοινώσεις, το φετινό πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ θα είναι ενισχυμένο, με 300.000 δικαιούχους (οι περσινοί δικαιούχοι ήταν 150.000) και προϋπολογισμό που θα αγγίξει τα 30.000.000 ευρώ (ο περσινός προϋπολογισμός ήταν 10 εκατ. ευρώ). Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται αυτοπρόσωπη παρουσία. Οι αιτήσεις θα γίνουν εδώ. 
Σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ ανέφερε ότι:

  • Για πρώτη φορά υπάρχει ειδική πρόνοια επιδότησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος δημιουργώντας ισχυρά κίνητρα για διακοπές στην νησιωτική Ελλάδα, καθώς μέχρι τώρα επιδοτούνταν μόνο η διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.
  • Αυξάνεται η συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο κόστος διαμονής και παράλληλα μειώνεται η συμμετοχή των δικαιούχων σε όλα τα ξενοδοχεία.
  • Αυξάνεται η επιδότηση για διαμονή στα ξενοδοχεία 2-5 αστέρων με πρωινό.
  • Διατηρείται το ειδικό πλαίσιο για κοινωνικό τουρισμό (10 διανυκτερεύσεις, μηδενική ιδιωτική συμμετοχή) στα νησιά Λέσβο, Λέρο, Σάμο, Χίο και Κω και εντάσσεται σε αυτό, για πρώτη φορά, ο νομός του Έβρου.
  • Αυξάνεται κατά 20% η μέγιστη διάρκεια των διανυκτερεύσεων του προγράμματος από 5 σε 6 βράδια.
  • Μειώνεται η υποχρεωτική διαθεσιμότητα των κλινών το καλοκαίρι και τις εορτές στο 25%.
  • Δίνεται διπλή μοριοδότηση και καλύπτονται πλήρως τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΜΕΑ.
  • Παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου το υφιστάμενο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2019-2020 και οι εναπομένουσες 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού προκειμένου να αξιοποιηθούν και αυτές, ενώ το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021 θα ξεκινήσει 1η Αυγούστου.

Σχετικά με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ειδική αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι φέτος γίνεται υποχρεωτική η έκπτωση από τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για μεταφορές στα νησιά, έτσι ώστε οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού να πληρώνουν το 33% της τιμής του εισιτήριου. Τα παιδιά έως 5 ετών θα έχουν 100% έκπτωση, ενώ παιδιά 5-10 ετών θα έχουν 75% έκπτωση. Η αίτηση για την έκπτωση θα γίνεται ηλεκτρονικά, καθώς στους δικαιούχους θα δοθεί ειδικός κλειδάριθμος που θα πρέπει να εισάγουν στην αίτηση ώστε να μη χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά. Η έκπτωση αφορά μόνο τα επιβατικά εισιτήρια και όχι τα οχήματα. 
Πηγή: iefimerida

Total
9
Shares
Σχετικά άρθρα