Ευχαριστίες για την εκδήλωση της 11ης Δεκεμβρίου 2015

εκδήλωση αντλία

Η προσπαθεια μας, για ενα καινουργιο είδος εκδήλωσης για τον διαβήτη, χάρη στη συμμετοχή τον ενδιαφερομένων, στέφθηκε με επιτυχία.
Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πολλών μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε η Eκδήλωση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη – “Act Today to Change Tomorrow” που αφορούσε την ενημέρωση για την αντλία έγχυσης ινσουλίνης. Έλαβε χώρα στο Ίδρυμα της Ταινοθήκης της Ελλάδος, με την αγαστή συνεργασία της ομάδας του Glykouli.gr και του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥ.Ν.Ε.Δ.). Γεμίσαμε αγάπη απο την παρουσία σας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες εσάς, που παρα τις κακές καιρικές συνθήκες, καταφέρατε και ήρθατε στην Εκδήλωση, της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου.
Eυχαριστούμε τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης μας, την εταιρεία Bayer Ελλάς Α.Β.Ε.Ε (https://www.bayer.gr/) και την εταιρεία Medtronic Hellas SA (http://www.medtronic.gr/ ). Με την άψογη συνεργασία και την ευγενική τους χορηγία, καταφέραμε να πραγματοποίησουμε τους στόχους της εκδήλωσης με επιτυχία και για αυτο τους ευχαριστούμε θερμά.
Μπροστα στα φώτα, στάθηκαν ο Νίκος Φιλίππου που περιέγραψε την εμπειρία του από τη διαδρομή που ζει, από την αντλία ινσουλίνης, μέχρι το τεχνητό πάγκρεας, προσφέροντας γνώση και συμβουλές που αφορούν τις δυνατότητες και την χρήση της αντλίας ινσουλίνης. Κατόπιν, οι Κωνσταντίνα Μπουμάκη και Γιώργος Λιονάκης, μοιράστηκαν μαζί μας την συναρπαστική, όσο και ενδιαφέρουσα, εμπειρία τους ως μέλη της IDF Young Leaders.
Στην οθονη, μας συγκίνησε και μας πληροφόρησε, η σκηνοθέτιδα Jenny Mackenzie με το βραβευμένο ντοκυμαντέρ “Sugar Babies” που γύρισε και μας διέθεσε για να το προβάλουμε στην εκδήλωσή μας.
Τους μικρούς μας φιλους ανέλαβαν η Έρη Κουρτέλλη και η συνεργάτιδά της που με πολλή αγάπη τους απασχόλησαν, με δημιουργικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο.
Υπεύθυνη για τoν υπέροχο μπουφέ, ήταν η Σοφία Πιτσικάλη (www.sofeto.gr), που με υψηλή γαστριμαργία, μας χάρισε εδέσματα εκλεκτά. Όλα ήταν μαγειρεμένα με πρωτότυπες συνταγές, χωρίς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, υδρογονωμένα λίπη και ζάχαρη.
Τους ευχαριστούμε όλους!
Επίσης, ευχαριστούμε και την Χριστίνα Σουλιώτη για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή της.
Ευχαριστίες εκφράζουμε και στις εταιρείες που με την προσφορά των προϊόντων τους συνέβαλαν στη δημιουργία του πολύ προσεγμένου μπουφέ της εκδήλωσης, το ebloko (http://www.ebloko.gr/) και την ΕΨΑ Α.Ε. (http://epsa.gr/), όπως και στην Aegean (http://el.aegeanair.com/ ) για τη διάθεση των αεροπορικών εισιτηρίων που διέθεσε, ώστε να μπορούμε να έχουμε κοντά μας τους εκλεκτούς μας καλεσμένους.
μπουμάκη λιονάκης

 Ακολουθεί ευχαριστήρια επιστολή της ιδιοκτήτριας του GlykouliGr, Μαρίας Κατσικαδάκου:

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους θερμά που παραβρεθήκατε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Γλυκούλι με τον Σύλλογο Νέων Ελλήνων Διαβητικών, την Παρασκευή το βράδυ στον χώρο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Μια ξεχωριστή εκδήλωση που πλαισιώθηκε από δυο γενιές ακτιβιστών από την κοινότητα των Ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη: από το καινούργιο στον χώρο Γλυκούλι κι από τον δυνατό Σύλλογο της δραστήριας Ρούλας Λάγιου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν γιατροί, δημοσιογράφοι, αγωνιστές άλλων συλλόγων – και τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους – αλλά και πολλά νέα παιδιά που συμμετέχουν σε διαδικτυακές κοινότητες των social media, pages και groups, που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη.
Πρώτος ομιλητής ο Νίκος Φιλίππου, ο στενός συνεργάτης της αείμνηστης Κατερίνας Κουλoυριδου, αρχισυντάκτης του Περιοδικού Γλυκιά Ζωή επί 10 χρόνια και εθελοντής εκπαιδευτής στις αντλίες έγχυσης ινσουλίνης. Ένα άνθρωπος με σπάνια πείρα τόσο στον σακχαρώδη διαβήτη και στην αντλία, όσο και στις δράσεις για τα δικαιώματα της κοινότητάς μας. Έβγαλε έναν απόλυτα αξιόπιστο, κατανοητό κι εμπειρικό λόγο για τις ευκολίες που μας προσφέρει η αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης και μας βοήθησε να κατανοήσουμε πόσο βοηθάει στη σωστή ρύθμιση του σάκχαρου μας στο αίμα.
Αμέσως μετά τα μικρόφωνα πέρασαν στο καινούργιο γλυκό αίμα, των παιδιών που λίγες μέρες πριν είχαν επιστρέψει από το Βανκούβερ, από μια μεγάλη συνάντηση νέων με σακχαρώδη διαβήτη από όλο τον κόσμο, στα πλαίσια του προγράμματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (IDF) Young Leaders. Ένα πρόγραμμα που προετοιμάζει την καινούργια γένια ακτιβιστών στον Διαβήτη. Η Κωνσταντίνα Μπουμάκη κι ο Γιώργος Λιονάκης, ενεργά μέλη του ΠΑΣΥΝΕΔ, ετοίμασαν μια παρουσίαση (η οποία τις επόμενες μέρες θα ανέβει στην ιστοσελίδα μας) με τις φωνές άλλων γλυκών παιδιών από διαφορετικές χώρες σχετικά με το πώς είναι η κατάσταση στην χώρα τους όσον αφορά τις παροχές ή τις ελλείψεις, τις αρωγές η ακόμα και την παντελή απουσία πρόσβασης σε φάρμακα, σε εκπαίδευση και σε αναλώσιμα.
Το συμπέρασμα στο οποίο τα δυο νέα παιδιά εύλογα κατέληξαν είναι ότι παρόλη την κρίση εδώ στην Ελλάδα, παρόλες τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, εξακολουθούμε κι έχουμε κάποια βασικά (ίσως κι ελάχιστα) προνόμια που όμως πολλές άλλες χώρες του κόσμου δεν διαθέτουν για την κοινότητα των διαβητικών. Κι ακριβώς εκείνο είναι το σημείο που οι δυο γενιές συναντιούνται, καμιά φορά ίσως και κάπως άγαρμπα.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα δυο παιδιά που μας παρουσίασαν την εμπειρία τους από το συνέδριο στο Βανκούβερ, μόλις ανακάλυψαν ένα κόσμο που σε πολλές του τοποθεσίες και εκφάνσεις είναι ακόμα πιο σκληρός για τους μικρούς κι μεγάλους συνανθρώπους μας που ζούνε με αυτήν την χρόνια και ύπουλη νόσο. Η συναισθηματική τους φόρτιση πέρασε στο κοινό, όπως κι η εκτίμηση τους ότι κάποιοι πριν από τη δική τους γενιά, έχουν παλέψει για να μπορούμε να απολαμβάνουμε έστω κι αυτές τις λίγες παροχές που δίνονται σε εμάς, τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, στην χώρα μας.
Η βραδιά αυτήν θα μείνει ως μια εκδήλωση πρότυπο η οποία πρέπει να εμπλουτιστεί και να επαναληφθεί και να δώσει τον λόγο και σε άλλους «αγωνιστές» του διαβήτη. Να έρθει να γεφυρώσει με σεβασμό τις δυο γενιές και να ενδυναμώσει την κοινότητά μας που έχει ακόμα πολλούς αγώνες να δώσει.
Σύντομα μέσα από το βίντεο της εκδήλωσης, την ομιλία του Νίκου Φιλίππου και την παρουσίαση των παιδιών, θα μπορέσετε και εσείς που δεν καταφέρατε να παραβρεθείτε, να πάρετε μια γεύση από την οποία δυστυχώς θα λείπουν οι εκπληκτικές γεύσεις ουρανίσκου που ετοίμασε το Sofeto.gr ειδικά για την εκδήλωση.
Αυτή η εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή, ένα ελάχιστο αλλά σταθερό βήμα που θα μεγαλώσει με την βοήθεια σας και την βοήθεια όλων μας.
Το Γλυκουλι ετοιμάζει και θα σας ανακοινώσει τις επόμενες μέρες, μια διαδικτυακή καμπάνια που θα συλλέξει από όλους εσάς όλες σας τις απορίες για την αντλία συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης και οι οποίες θα απαντηθούν από τον Νίκο Φιλίππου και θα αναρτηθούν για να δημιουργηθεί ένα online ευκολονόητο εγχειρίδιο με FAQ (Συχνές Ερωτήσεις) σε σχέση με την αντλία.
Κάνουμε δράσεις μέσα από την ψυχή μας και βάζουμε όλες τις δυνάμεις μας, σας ευχαριστούμε για τα υπέροχα μηνύματα που λάβαμε μετά την εκδήλωση. Χωρίς την υποστήριξη σας θα ήμασταν μικρότεροι.
Με Γλυκούς Χαιρετισμούς
Μαρία Κατσικαδάκου
Glykouli.Gr
Μπορείτε να βρείτε το δελτίο τύπου της εκδήλωσης εδώ.
Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ.
Μπορείτε να βρείτε το video της εκδήλωσης εδώ.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
βιονικό πάγκρεας
Περισσότερα

Έρχεται το βιονικό πάγκρεας

Επιτυχία σημείωσαν οι δοκιμές της φορητής συσκευής βιονικού (τεχνητού) παγκρέατος που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο δύο πενθήμερων κλινικών δοκιμών, μίας σε ενηλίκους και μίας σε εφήβους.