Ξεκίνησε η διάθεση του νέου σετ έγχυσης της Medtronic στην Ευρωπαϊκή Αγορά

Ξεκίνησε η διάθεση του νέου σετ έγχυσης της Medtronic στην Ευρωπαϊκή Αγορά
Ξεκίνησε η διάθεση του νέου σετ έγχυσης της Medtronic στην Ευρωπαϊκή Αγορά

Το νέο σετ παρατεταμένης έγχυσης της Medtronic διπλασιάζει το χρόνο χρήσης ενός τυπικού σετ έγχυσης. Η συσκευή για αρχή θα κυκλοφορήσει στην Φινλανδία και το Βέλγιο και θα συνεχίσει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αργότερα.
Η Medtronic πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της σετ παρατεταμένης έγχυσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρονικό διάστημα μέχρι επτά ημέρες. Αυτό το νέο σετ έγχυσης θα χρειάζεται λιγότερες αλλαγές τοποθεσίας και λιγότερες διακοπές στην παροχή ινσουλίνης, διευκολύνοντας τη διαχείριση του διαβήτη. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρεί την κυκλοφορία της ινσουλίνης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο νέος σύνδεσμος σωληνώσεων αναμένεται να βελτιώσει την σταθερότητα της ινσουλίνης και την αξιοπιστία της απόδοσης της τοποθεσίας έγχυσης. Επιπλέον μειώνει τον κίνδυνο κάκωσης στη τοποθεσία έγχυσης.
Ξεκίνησε η διάθεση του νέου σετ έγχυσης της Medtronic στην Ευρωπαϊκή Αγορά
Η διαφορά με τα συνηθισμένα σετ έγχυσης είναι ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να το κλείνει κάθε δύο με τρεις ημέρες, καθώς έχει σχεδιαστεί να τοποθετείται στο σώμα για επτά ημέρες.
Η δοκιμή του νέου σετ έγχυσης ξεκίνησε με 100 χρήστες ινσουλίνης στην Φινλανδία και οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Φινλανδία και στο Βέλγιο και στη συνέχεια σε περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Το Σετ Εκτεταμένης Έγχυσης της Medtronic μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις σειρές 600G και 700G της Mini Med.
Σε αποτελέσματα χρήσης που δημοσιοποιήθηκαν το 2020, το Σετ Εκτεταμένης Έγχυσης είχε κατά 81% χρόνο ζωής 7 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι 81% του χρόνου, οι χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σετ έγχυσης για 7 ολόκληρες ημέρες. Ενημερωτικά θα αναφέρουμε ότι το σετ έγχυσης που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στις αντλίες της Medtronic έχει κατά 77% χρόνο ζωής 3 ημέρες. Η Medtronic υπολογίζει ότι με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, οι χρήστες μπορεί να εξοικονομούν 5 με 10 φιαλίδια ινσουλίνης το χρόνο, ενώ θα μειώνει τα απορρίμματα από την ινσουλίνη (το οποίο με τη σειρά του θα σημαίνει για τους χρήστες την εξοικονόμηση περίπου 1500 με 3000 δολαρίων το χρόνο) και τα πλαστικά απορρίμματα (περί τα 2 κιλά ανά χρήστη, το χρόνο).

Total
60
Shares
Σχετικά άρθρα

Διαβήτης – Ένας από τους μεγαλύτερους δολοφόνους

Σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους «δολοφόνους» εξακολουθεί να αναδεικνύεται στις μέρες μας ο σακχαρώδης διαβήτης, καθώς αποτελεί τη βασική αιτία θανάτου για περίπου 7.000.000 άτομα ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο.