Έρευνες από το 2005 έχουν δείξει πως η κάνναβη μπορεί να συμβάλει στη διαχείριση του διαβήτη, τελευταία όμως, έχουν προκύψει νέα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.
Πριν μια δεκαετία περίπου, η Αμερικάνικη Συμμαχία Ιατρικής Κάνναβης κατέληξε σε μια μεγάλη λίστα πλεονεκτημάτων που έχει η κάνναβη για τους ανθρώπους: βοηθάει στη διαχείριση του σακχάρου, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να σταματήσουν τις φλεγμονές στις αρτηρίες, συμβάλει στη μείωση της νευροπάθειας και του πόνου, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην ανακούφιση από το «σύνδρομο του ανήσυχου ποδιού».
Τα στοιχεία που έχουν προκύψει στην πορεία από άλλους ερευνητές υποστηρίζουν τους αρχικούς ισχυρισμούς. Σύμφωνά με τις American Journal of Medicine και Natural Medicine Journal το 2013 και 2014, η κάνναβη συμβάλει στον καλό έλεγχο της γλυκόζης και οι χρήστες της είναι λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι, έχουν γενικά μικρότερο Δείκτη Μάζας Σώματος, καλύτερη ινσουλίνη νηστείας και υψηλότερα επίπεδα «καλής χοληστερόλης»
Το 2015, ερευνητές του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, όπως δημοσιεύτηκε στο Diabetes UK, έδειξαν πως οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κανναβιδιόλης που συναντούμε στη μαριχουάνα, είναι αποτελεσματικές σε διάφορες θεραπείες, μια από τις οποίες είναι και ο διαβήτης τύπου 2.
Οι έρευνες αυτές αποδεικνύουν πως ναι, η ιατρική μαριχουάνα υπάρχει. Σύμφωνα με το National Organization for the Reform of Marijuana Laws της Ουάσιγκτον, η «παράνομη» αυτή ουσία περιέχει ενδογενές σύστημα κανναβινοειδών, το οποία είναι σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Τα ενδοκανναβινοειδή και οι υποδοχείς τους συναντώνται στο ανθρώπινο σώμα και συμβάλουν στην ομοιόσταση σε «κάθε επίπεδο βιολογικής ζωής».
Αυτός είναι και ο λόγος που οι υποστηρικτές της μαριχουάνας πιστεύουν πως μικρές και τακτικές δόσεις μαριχουάνας μπορούν να είναι τονωτικές για το κεντρικό θεραπευτικό σύστημα του ανθρώπου.
Παρά τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως από διαφορετικές έρευνες, παραμένουν κάποιοι κίνδυνοι όσον αφορά την κάνναβη σαν θεραπεία για τον διαβήτη. Σύμφωνα με το Health Line, οι άνθρωποι με κατάθλιψη, για παράδειγμα, δεν μπορούν να βρίσκονται υπό την επίρροια μαριχουάνας καθώς αυξάνει το άγχος και την παράνοια σε κάποιες περιπτώσεις. Η πτώση του σακχάρου μπορεί επίσης να μετατραπεί σε μειονέκτημα, ειδικά όταν τα χαμηλά επίπεδά του περνούν απαρατήρητα από τους ασθενείς.
Ως συμπέρασμα καταλήγουμε πως παρόλο που η μαριχουάνα μπορεί να ρίξει τα επίπεδα σακχάρου και να βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας των διαβητικών ανθρώπων, χρειάζεται προσοχή όταν κάποιος αποφασίζει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη θεραπεία.
GlykouliGr
http://www.scienceworldreport.com