Οι 16 καλύτερες τροφές για έλεγχο του διαβήτη

οι καλύτερες τροφές

Το να ανακαλύψει κανείς ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για τον διαβήτη του μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Ο βασικός στόχος είναι να κρατηθούν υπό έλεγχο τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Είναι εξίσου σημαντικό όμως να καταναλώνει κάποιος τροφές  που θα αποτρέψουν και τις επιπλοκές της νόσου, όπως για παράδειγμα τις καρδιοπάθειες. Οι 16 τροφές που ακολουθούν είναι οι καλύτερες για τους διαβητικούς, τύπου 1 και τύπου 2.

1. Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν ω-3 λιπαρά που περιορίζουν τις φλεγμονές και άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιακά νοσήματα και εγκεφαλικό.
2. Τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς και των ματιών.
3. Η κανέλλα μπορεί να βοηθήσει στο καλό έλεγχο του σακχάρου, στην ευαισθησία στην ινσουλίνη, στη χοληστερίνη και στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων στους διαβητικούς τύπου 2.
4. Τα αυγά προστατεύουν την υγεία της καρδιάς, των ματιών, βοηθούν στον καλό έλεγχο του σακχάρου και είναι ιδιαίτερα χορταστικά.
5. Οι σπόροι chia είναι πλούσιοι σε ίνες, έχουν χαμηλούς υδατάνθρακες και βελτιώνουν την πίεση και τις φλεγμονές.
6. Ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη η οποία ρίχνει το σάκχαρο, βοηθάει στις διάφορες φλεγμονές και προστατεύει παράλληλα από παθήσεις της καρδιάς και των νεφρών.
7. Το γιαούρτι συμβάλει ώστε το σάκχαρο να παραμένει σε υγιή επίπεδα, περιορίζει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και βοηθάει στη διαχείριση του σωματικού βάρους.
8. Οι ξηροί καρποί είναι μια υγιεινή επιλογή για τη διαβητική διατροφή. Χαμηλοί σε υδατάνθρακες, βοηθούν στη μείωση του σακχάρου, στην ινσουλίνη και στα επίπεδα LDL χοληστερόλης.
9. Το μπρόκολο είναι χαμηλό σε θερμίδες και υδατάνθρακες, αλλά υψηλό σε διατροφική αξία. Περιέχει ενώσεις που προστατεύουν τον οργανισμό από πολλές παθήσεις.
10. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο περιέχει υγιεινό ελαϊκό οξύ με πλεονεκτήματα για την πίεση και την υγεία της καρδιάς.
11. Ο λιναρόσπορος  προστατεύει από φλεγμονές, περιορίζει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ρίχνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
12. Το μηλόξυδο μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να ρίξει το σάκχαρο. Βοηθάει επίσης να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότεροι ώρα.
13. Οι φράουλες είναι φρούτα με λίγη ζάχαρη τα οποία έχουν σημαντικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες που περιορίζουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
14. Το σκόρδο περιορίζει το σάκχαρο, τις φλεγμονές, την LDL χοληστερόλη και την υψηλή πίεση στους ανθρώπους με διαβήτη.
15. Τα κολοκύθια περιέχουν ευεργετικά αντιοξειδωτικά και εξισορροπούν το σάκχαρο και τα επίπεδα ινσουλίνης.
16. Η γλυκομαννάνη που περιέχουν τα νουντλς βοηθάει στην αίσθηση πληρότητας και βελτιώνει το σάκχαρο και τα επίπεδα της χοληστερίνης.
Ο διαβήτης που μένει αδιαχείριστος αυξάνει τον κίνδυνο για διάφορες σοβαρές παθήσεις. Αν παρόλα αυτά κάποιος καταναλώνει τροφές που βοηθάνε στον έλεγχο του σακχάρου, της ινσουλίνης και των φλεγμονών μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών επιπλοκών.
GlykouliGr

Total
2
Shares
Σχετικά άρθρα