Ζεστή σοκολάτα κατά του διαβήτη;

Ζεστή σοκολάτα

Ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα πριν τον βραδινό ύπνο μπορεί να εμποδίσει την εκδήλωση διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «European Journal of Nutrition».

Οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια, που ακολουθούσαν δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, σκόνη κακάο και παρατήρησαν ότι η φλεγμονή που προκαλούσε η συγκεκριμένη διατροφή στον οργανισμό ήταν πιο περιορισμένη σε σύγκριση με τα ποντίκια που κατανάλωναν λιπαρά γεύματα, αλλά δεν λάμβαναν συμπληρώματα κακάο.
Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί δείκτες φλεγμονής, που σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη -άρα και το διαβήτη-, ήταν χαμηλότεροι στην ομάδα των ποντικιών που έπαιρναν κακό και σχεδόν ίσοι με την ομάδα ελέγχου που ακολουθούσε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Για παράδειγμα, η ινσουλίνη πλάσματος έπεσε κατά 27% και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων μειώθηκαν περίπου κατά 1/3. Επίσης, υπήρξε και μία μικρή μείωση του ρυθμού αύξησης βάρους των ποντικών.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καθηγητή Lambert από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, «οι περισσότεροι ερευνητές παχυσαρκίας συνήθως αποκλείουν από τις μελέτες τους τη σοκολάτα, επειδή είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Αντίθετα, η σκόνη κακάο είναι χαμηλά σε λιπαρά και ζάχαρη», γι’ αυτό και ελπίζει στο μέλλον η δράση της να αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων ερευνών.
Πηγή: http://www.vita.gr/

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Η βιταμίνη D ανακουφίζει συμπτώματα κατάθλιψης και διαβήτη ΙΙ - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Η βιταμίνη D ανακουφίζει συμπτώματα κατάθλιψης και διαβήτη ΙΙ

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση των συμπληρωμάτων βιταμίνης D2 στην κατάθλιψη και τον νευροπαθητικό πόνο, όταν χορηγούνται για…