Σερβίρετε τη μισή μερίδα σαν ορεκτικό ή σαν γαρνιτούρα μαζί με κοτόπουλο ή ψάρι.
Ανά μερίδα: Θερμίδες: 86, Γ.Φ. 0, Πρωτεΐνες 3 g, Υδατάνθρακες 5 g, Λίπος 6 g (από τα οποία κορεσμένα τα 2 g), Ίνες 2 g
Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 4 μερίδες (μέγεθος μερίδας: 4 ρολά)
Απαιτούμενος χρόνος: 20′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
3 κολοκύθια (περίπου 250 γρ. το καθένα), κομμένα κατά μήκος σε φέτες πάχους 0,3-0,5 εκ.
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/8 κ.γ. αλάτι χαμηλό σε νάτριο, συν λίγο ακόμη για τη γεύση
1/16 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συν λίγο ακόμη για τη γεύση
30 γρ. φέτα
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
50 γρ. φρέσκο σπανάκι (2 φλιτζάνια)
1/3 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το γκριλ στο μέτριο.
2. Πετάξτε τις εξωτερικές φέτες από κάθε κολοκύθι. Λαδώστε τα υπόλοιπα με ένα πινέλο και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώστε τα. Ψήστε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορείτε να κάνετε τα κολοκύθια μια μέρα πριν και να τα βάλετε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμίξτε τη φέτα, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού και λιώστε τα με ένα πηρούνι, ανακατεύοντας με ένα πηρούνι.
4. Βάλτε 1/2 κ.γ. του μίγματος φέτας στο τέλος μιας φέτας κολοκυθιού. Προσθέστε λίγα φύλλα σπανάκι και ένα μικρό (ή μισό μεγάλο) φύλλο βασιλικού. Τυλίξτε το και βάλτε το σε ένα πιάτο με τη «ραφή» προς τα κάτω. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού.
Σχετικά άρθρα
Μπουγιαμπέσα (Bouillabaisse)
H παραδοσιακή γαλλική σούπα, σε ελαφρύτερη εκδοχή, είναι ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο που μόλις έφτασε! Χρήσιμες Πληροφορίες…
Φιλέτο ψάρι με μουστάρδα
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Θερμίδες: 220 / μερίδα Υδατάνθρακες: 14 / μερίδα Απαιτούμενος Χρόνος: 30′ Βαθμός δυσκολίας: 2/5…
Crème Brûlée με πορτοκάλι και κανέλα
Ψήστε και βάλτε στο ψυγείο αυτό το επιδόρπιο από το προηγούμενο βράδυ, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί…