Σε αντίθεση με ορισμένα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που χρησιμοποιούν ινσουλίνη όταν τα χάπια του διαβήτη αποδεικνύονται αναποτελεσματικά στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης, τα άτομα με τύπου 1 διαβήτη δεν μπορούν ποτέ να χρησιμοποιήσουν τα χάπια. Ο στόχος της θεραπείας με ινσουλίνη είναι να μιμηθεί τον τρόπο που το πάγκρεας θα έπρεπε να παράγει και να διανέμει την ινσουλίνη στον οργανισμό υπό κανονικές συνθήκες.
Ένας από τους βασικούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του διαβήτη είναι ο αυστηρός έλεγχος της γλυκόζης αίματος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι η θεραπεία βοηθά τα επίπεδα της γλυκόζης, να διατηρούνται όσο πιο κοντά γίνεται στις φυσιολογικές τιμές.
Οι ασθενείς, θα πρέπει να συζητήσουν με τους γιατρούς τους ποιο στόχο βάζουν σχετικά με τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Είναι επίσης σημαντικό να καθοριστεί ποιος είναι ο στόχος σας για τις ενδείξεις A1C (μια εξέταση που καθορίζει πόσο καλά ελέγχεται ο διαβήτης σας κατά τους τελευταίους 3 μήνες). Με τη διατήρηση της γλυκόζης του αίματος στα επιθυμητά επίπεδα, έχετε πολλές πιθανότητες να αποφύγετε πολλές από τις επιπλοκές που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα με διαβήτη.
Άλλες παρεμβάσεις οι οποίες είναι χαμηλού κόστους σε αναπτυσσόμενες χώρες και μπορούν να πραγματοποιούνται, περιλαμβάνουν:
• Έλεγχο της αρτηριακής πίεσης
• Φροντίδα των ποδιών
• Έλεγχο για αμφιβληστροειδοπάθεια
• Έλεγχο των λιπιδίων του αίματος (για τη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης)
• Έλεγχο για τα πρώιμα σημάδια του διαβήτη που σχετίζονται με νεφρική νόσο.
Τα μέτρα αυτά πρέπει να υποστηρίζονται από υγιεινή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση, διατήρηση φυσιολογικού βάρους σώματος και αποφυγή του καπνίσματος.
Σχετικά άρθρα
4 Συμβουλές για υγιεινό τρόπο ζωής με Διαβήτη και Υπέρταση
Ο Διαβήτης και η Υπέρταση -υψηλή αρτηριακή πίεση- αλληλοσυνδέονται και μαζί, μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη την υγεία ενός…
Έρχεται νέα εβδομαδιαία βασική ινσουλίνη για τον Διαβήτη τύπου 2;
Για τους πάσχοντες από Διαβήτη τύπου 2, θα μπορούσε να μειώσει τις ενέσεις από 365 σε μόλις 52…
Διαβητικό πόδι και πρόληψη – τι να προσέχετε
Σωστή ρύθμιση, στοχευμένες εξετάσεις και καθημερινή φροντίδα, ο κίνδυνος για εμφάνιση επιπλοκών στα πόδια (Διαβητικό πόδι) μπορεί να…
Κακή στοματική υγιεινή: Πώς συνδέεται με Διαβήτη και Άνοια
Διαβήτης και Άνοια οι πρώτες παθήσεις που συνδέονται με την κακή στοματική υγιεινή – Ποια η διαφορά ουλίτιδας…