Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
- 800 γρ. φρέσκα φασολάκια (ή κατεψυγμένα)
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ.τσ. φρέσκια ξινομυζήθρα
- 1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
- 2 σκ.σκόρδο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό γιά 15′-20′. Τα αφήνουμε 5′-6′ σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν καλά.
- Σε μικρό, αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια 3′-4′ και μόλις κρυώσουν τα χοντροκόβουμε.
- Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, κομμένο σε χοντρά φετάκια, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει πολύ.
- Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα γυρίζουμε με σπάτουλα 2′-3′, να πάρουν το ελαιόλαδο και το άρωμα του σκόρδου, δοκιμάζοντας αν χρειάζονται περισσότερο αλάτι.
- Τα βάζουμε σε φαρδύ μπολ και ρίχνουμε το τυρί, κομματιασμένο με πιρούνι.
- Ανακατεύουμε καλά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μισά καρύδια.
- Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα καρύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2004040