Ιδανικό φαγητό για όσους πάσχουν από διαβήτη ή έχουν δυσανεξία στη γλουτένη…
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
- 200 γραμμ. αποφλοιωμένο σιτάρι
- 400 γραμμ. ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα και τα σπόρια
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 κ. σούπας μαϊντανό
- 3 κ. σούπας βασιλικό
- 2 κ. σούπας κρέμα σόγιας
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Βάζετε το σιτάρι να μουλιάσει σε ένα μπολ με κρύο νερό για 3 ώρες (αν θέλετε να αποφύγετε και τη γλουτένη, αντικαταστήστε το σιτάρι με ρύζι).
- Στη συνέχεια το βράζετε για 1 ώρα, σε χαμηλή φωτιά.
- Ζεσταίνετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε μία μετρίου μεγέθους κατσαρόλα και σωτάρετε τη σκελίδα του σκόρδου.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε και τη σόδα.
- Μόλις βράσει το σιτάρι, το σουρώνετε και το προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας, που σιγοβράζει.
- Διαλύετε τη σόγια σε μερικές κουταλιές κρύο νερό και την προσθέτετε στην κατσαρόλα.
- Αφήνετε να βράσει για επιπλέον 20 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον βασιλικό, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σερβίρετε αμέσως.
Σημειωτέον, τη σόγια τη χρησιμοποιούμε για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας, όταν δεν επιθυμούμε να προσθέσουμε ζάχαρη.
Πηγή: homefood.gr