Θαυματουργές ασκήσεις για να προλάβεις τον πόνο στην πλάτη και τον αυχένα

Τι μπορείς να κάνεις για να απαλλαγείς από την ένταση που συσσωρεύεται στο σημείο του σώματος που καταπονείται από το σύγχρονο τρόπο ζωής

Ο πόνος στην πλάτη και τους ώμους είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο των ανθρώπων που κάνουν καθιστική ζωή και δουλειές γραφείου, αλλά και όσων αισθάνονται συχνά άγχος και πίεση στην καθημερινότητα.  

Η ένταση που συσσωρεύεται στους μύες της περιοχής μπορεί να οδηγήσει στην δυσκαμψία του αυχένα, όπως επίσης και στην δημιουργία πονοκεφάλων, οι οποίοι μάλιστα υποχωρούν δύσκολα.

Για να αποφύγουμε το εν λόγω πρόβλημα, υπάρχουν ωστόσο μερικές προληπτικές ασκήσεις που μπορούν να πραγματοποιούνται καθημερινά, που τεντώνουν τον λαιμό, τους ώμους και το άνω μέρος της πλάτης βοηθώντας στην ανακούφιση του πόνου και στη χαλάρωση των σφιγμένων μυών.

To παρακάτω σύντομο workout περιλαμβάνει απλές ασκήσεις stretching που μπορείς να εφαρμόσεις οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, σε όποιο επίπεδο κι αν είναι το σώμα σου αναφορικά με την εκγύμνασή του.

Δες το εδώ:

Total
89
Shares
Σχετικά άρθρα
gimnastiki-sxoleio
Περισσότερα

Άσκηση στο σχολείο – συμβουλές για τους γυμναστές

Για τα παιδιά με διαβήτη απαιτείται ή σχεδίαση ενός προγράμματος άσκησης και κρίνεται  απαραίτητη η συνεργασία του μαθητή, του διαβητολόγου, των γονιών, του καθηγητή γυμναστικής ή/και του προπονητή.

arnold
Περισσότερα

Σωματική άσκηση και έλεγχος του βάρους

Θα θέλατε να είστε σωματικά πιο δραστήριοι, αλλά δεν είστε σίγουροι/ες αν μπορείτε να το κάνετε; Αν είστε πολύ...large άτομο, υπάρχουν τρόποι να είστε σωματικά δραστήριοι και μπορείτε να διασκεδάζετε και να νιώθετε καλά όταν ασκείστε!

γιογκα
Περισσότερα

Η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να αντιστρέψουν τις μοριακές αντιδράσεις του DNA που προκαλούν κατάθλιψη;

Δραστηριότητες όπως το Τάι Τσι, η γιόγκα και ο διαλογισμός ίσως να μπορούν να αντιστρέψουν τις μοριακές αντιδράσεις…