Προσαρμόζοντας την καταγραφή γλυκόζης σας, στον τρόπο ζωής σας

Πώς να προσαρμόσετε την παρακολούθησης γλυκόζης στον τρόπο ζωής σας αποκομίζοντας τα μέγιστα δυνατά οφέλη στη διαχείριση του διαβήτη

Η διαχείριση του διαβήτη είναι μια κρίσιμη πτυχή για τη διασφάλιση ενός υγιεινού, ισορροπημένου τρόπου ζωής για όσους έχουν διαγνωστεί με την πάθηση. Ένα ουσιαστικό μέρος αυτής της διαχείρισης είναι η παρακολούθηση της γλυκόζης, η οποία παρέχει πολύτιμες γνώσεις για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθά στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και τη φαρμακευτική αγωγή. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία, έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να παρακολουθούμε τη γλυκόζη, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και προσαρμοστικότητα για να ταιριάζουν σε διάφορους τρόπους ζωής.

1. Κατανοήστε τις ανάγκες σας για παρακολούθηση

Αρχικά, προσδιορίστε τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται συχνή παρακολούθηση, ενώ άλλοι μπορεί να χρειαστεί να ελέγχουν τα επίπεδά τους λίγες μόνο φορές την ημέρα. Η κατανόηση του σώματός σας και η καθοδήγηση από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το καλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης για εσάς.

2. Ενσωματώστε την παρακολούθηση στη ρουτίνα σας

Κάντε την παρακολούθηση της γλυκόζης μια φυσική συνήθεια της ημέρας σας:

Πρωινή ρουτίνα: Ελέγξτε τα επίπεδά σας όταν ξυπνάτε για να κατανοήσετε την αρχική σας γραμμή για την ημέρα.

Προγραμματισμός γευμάτων: Η παρακολούθηση πριν και μετά τα γεύματα σάς βοηθά να κατανοήσετε πώς τα διαφορετικά τρόφιμα επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης σας, επιτρέποντας καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Άσκηση: Παρακολουθήστε πριν και μετά τη σωματική δραστηριότητα για να δείτε πώς η άσκηση επηρεάζει τη γλυκόζη σας και προσαρμόστε ανάλογα τα σνακ ή τα φάρμακα.

Ώρα για ύπνο: Ο έλεγχος των επιπέδων πριν τον ύπνο διασφαλίζει ότι είναι σταθερά κατά τη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας τον κίνδυνο υπογλυκαιμίας τη νύχτα.

3. Δημιουργήστε ένα σύστημα υποστήριξης

Η ύπαρξη ενός δικτύου φίλων, οικογένειας ή μιας ομάδας υποστήριξης μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη. Η κοινή χρήση των δεδομένων παρακολούθησης μαζί τους επιτρέπει την κοινή ευθύνη και υποστήριξη. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή να σας υπενθυμίσουν τους χρόνους παρακολούθησης.

4. Μείνετε ευέλικτοι

Θυμηθείτε, η ζωή είναι απρόβλεπτη. Να είστε προετοιμασμένοι να προσαρμόσετε το πρόγραμμα παρακολούθησης όπως χρειάζεται — είτε ταξιδεύετε, είτε βιώνετε άγχος είτε αλλάζετε τη ρουτίνα σας. Η ευέλικτη προσέγγιση διασφαλίζει ότι μπορείτε να διατηρήσετε τον έλεγχο χωρίς να αισθάνεστε περιορισμένοι.

Dexcom One: Αποζημιώνεται στην Ελλάδα το Πρωτοποριακό Σύστημα Διαχείρισης Διαβήτη

5. Τακτικά check-in με τον ιατρό σας

Τα τακτικά ραντεβού με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για την ανασκόπηση των τάσεων της γλυκόζης σας είναι απαραίτητα. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε τη στρατηγική παρακολούθησης ώστε να ευθυγραμμιστεί περαιτέρω με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

6. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για ευκολία και αποτελεσματικότητα

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές smartphone που είναι συνδεδεμένες στο CGM για να παρακολουθείτε τις τάσεις και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αναγνώριση προτύπων και διευκολύνουν την κοινή χρήση πληροφοριών με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

7. Επιλέξτε τη σωστή τεχνολογία

Τα συστήματα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) προσφέρουν μια πιο δυναμική προσέγγιση για την παρακολούθηση των επιπέδων γλυκόζης. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους δακτύλου, τα CGM παρέχουν δεδομένα και τάσεις σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ενισχύοντας σημαντικά την ικανότητα διατήρησης σταθερών επιπέδων γλυκόζης.

Γιατί να επιλέξετε το Dexcom One+ – τα βασικά πλεονεκτήματα του

Παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο: Το Dexcom One+ παρέχει συνεχείς ενημερώσεις για τα επίπεδα γλυκόζης, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τάσεις και μοτίβα που είναι ζωτικής σημασίας για την προληπτική διαχείριση του διαβήτη. Αυτή η άμεση ανατροφοδότηση μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερες προσαρμογές στη διατροφή, τη δραστηριότητα ή τη φαρμακευτική αγωγή. Επιπλέον, προσφέρει περισσότερες εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και λειτουργίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες σας. 

Διακριτικό και βολικό: Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για εύκολη ενσωμάτωση στην καθημερινή ζωή. Με έναν αισθητήρα που μπορεί να φορεθεί άνετα στο σώμα, το Dexcom One+ εξαλείφει την ανάγκη για συχνό τρύπημα των δακτύλων, παρέχοντας μια λιγότερο παρεμβατική επιλογή παρακολούθησης. Το Dexcom ONE+  είναι το μοναδικό CGM με Ευέλικτη επιλογή 3 θέσεων τοποθέτησης συμπεριλαμβανομένης της κοιλιακής χώρας 1,* ώστε να τοποθετείτε τον αισθητήρα ανάλογα με την γκαρνταρόμπα σας ή τις δραστηριότητες σας και να απολαμβάνεται ελευθέρα την καθημερινότητα. Η δυνατότητα εναλλαγής θέσεων τοποθέτησης είναι πολύ σημαντική καθώς έτσι αποφεύγονται πιθανές λίποδυστροφίες.

Προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις και κοινή χρήση δεδομένων: Οι χρήστες μπορούν να ορίσουν εξατομικευμένες ειδοποιήσεις γλυκόζης για να αποτρέψουν την υπεργλυκαιμία ή την υπογλυκαιμία, ειδοποιώντας τους εάν τα επίπεδα γλυκόζης τους υπερβούν ένα προκαθορισμένο όριο. Επιπλέον, οι δυνατότητες κοινής χρήσης δεδομένων επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται πληροφορίες γλυκόζης με την οικογένεια ή τους επαγγελματίες υγείας σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ότι ένα δίκτυο υποστήριξης είναι πάντα ενημερωμένο.

Βελτιωμένη ευελιξία στον τρόπο ζωής: Το Dexcom One+ επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την παρακολούθηση της γλυκόζης στον τρόπο ζωής τους, είτε είναι δραστήριοι, είτε ταξιδεύουν είτε διατηρούν μια ρουτίνα στο σπίτι. Αυτή η ευελιξία διασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν αφοσιωμένοι στις αγαπημένες τους δραστηριότητες χωρίς συνεχή διακοπή για την παρακολούθηση της γλυκόζης.

Βελτιωμένος γλυκαιμικός έλεγχος: Η συνεχής ανατροφοδότηση μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη λήψη αποφάσεων και συμμόρφωση στα σχέδια θεραπείας, με αποτέλεσμα βελτιωμένο συνολικό γλυκαιμικό έλεγχο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής.

Μοναδικά χαρακτηριστικά που κάνουν το Dexcom ONE+ να υπερέχει

* Έχει περίοδος χάριτος 12 ωρών για την αντικατάσταση του αισθητήρα. Έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν η αλλαγή του αισθητήρα σας πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια της νύχτας ή κατά την διάρκεια μιας εξωτερικής σας δραστηριότητας.

* Είναι το μόνο CGM με χρόνο προετοιμασίας μόνο 30 λεπτά

* Είναι το μόνο σύστημα που προσφέρει την επιλογή «καθυστέρηση 1ης υψηλής τιμής», μια εξατομικευμένη λειτουργία που επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει ένα χρονικό διάστημα πριν από το οποίο ο αισθητήρας του δεν θα τον ειδοποιεί για μια «υψηλή» μέτρηση γλυκόζης, συμβάλλοντας στην αποφυγή της κόπωσης από τους πολλαπλούς συναγερμούς. 

* Έχει οπτικοποιημένες οδηγίες τοποθέτησης βήμα προς βήμα, ώστε να μπορείτε να το ξεκινήσετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα.

* Δεν παρουσιάζει παρεμβολές με κοινές ουσίες όπως η παρακεταμόλη ή το ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C)7.

* Επιπλέον, το Dexcom ONE+, είναι σχεδιασμένο για να εντάσσεται απρόσκοπτα στη ζωή του χρήστη, διαθέτει επίσης το υψηλότερο βαθμό αδιαβροχοποίησης σε σύγκριση με άλλες μάρκες CGM, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίσουν με σιγουριά να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ενώ κάνουν ντους. Κολυμπούν ή γυμνάζονται.

Πώς να το ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή

Η προσαρμογή της παρακολούθησης γλυκόζης στον τρόπο ζωής σας με το Dexcom One+ περιλαμβάνει την κατανόηση των μοναδικών σας αναγκών και των καταστάσεων στις οποίες η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις για την ενσωμάτωση του συστήματος στην καθημερινή ζωή:

Σχεδιάστε και εξατομικεύστε: Χρησιμοποιήστε τις προσαρμόσιμες ρυθμίσεις του Dexcom One+ για να ευθυγραμμιστείτε με το καθημερινό σας πρόγραμμα. Για παράδειγμα, εάν ασκείστε τακτικά, ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις σας ώστε να ταιριάζουν με τις ώρες αιχμής της δραστηριότητάς σας.

Αναλύστε τις τάσεις: Εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα αναγνώρισης προτύπων για να κατανοήσετε πώς συγκεκριμένες τροφές, η άσκηση, το στρες και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τα επίπεδα γλυκόζης σας.

Μείνετε συνδεδεμένοι: Χρησιμοποιήστε τη δυνατότητα κοινής χρήσης δεδομένων για να διατηρείτε επαφή με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά σε περιόδους αλλαγών, όπως προσαρμογή φαρμάκων ή ρουτίνας.

Αξιοποιήστε την υποστήριξη της κοινότητας: Ασχοληθείτε με διαδικτυακά φόρουμ ή ομάδες υποστήριξης για να μοιραστείτε εμπειρίες και συμβουλές σχετικά με την αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας CGM. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εκμάθηση νέων τρόπων προσαρμογής της συσκευής σε διαφορετικούς τρόπους ζωής.

Να θυμάστε

Το Dexcom One+ προσφέρει μια σύγχρονη λύση για τη διαχείριση του διαβήτη, ευθυγραμμισμένη με τους σημερινούς γρήγορους και ποικίλους τρόπους ζωής. Αγκαλιάζοντας μια τέτοια τεχνολογία, τα άτομα που ζουν με διαβήτη μπορούν να επιτύχουν μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασής τους, κάνοντας την καθημερινή διαχείριση πιο διαισθητική και λιγότερο επαχθή. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, εργαλεία όπως το Dexcom One+ επιδεικνύουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τη φροντίδα του διαβήτη, προσφέροντας ελπίδα και βελτιωμένα αποτελέσματα για την υγεία σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Παραπομπές: *Αν οι ειδοποιήσεις γλυκόζης και οι μετρήσεις από το Dexcom ONE+ δεν ταιριάζουν με τα συμπτώματα ή τις προσδοκίες, χρησιμοποιήστε ένα μετρητή γλυκόζης αίματος για να λάβετε αποφάσεις για τη θεραπεία του διαβήτη.  
†Σε σύγκριση με την αυτοπαρακολούθηση της γλυκόζης αίματος (SMBG).  
‡Σε σύγκριση με τα συστήματα Dexcom προηγούμενης γενιάς.  
§Αποτελέσματα που ελήφθησαν με προηγούμενο σύστημα Dexcom CGM, και ισχύουν επίσης και για το Dexcom One+ δεδομένης της τεχνικής ισοδυναμίας και των βελτιωμένων χαρακτηριστικών που διαθέτει. 
§§Οι ασθενείς ανέφεραν ότι το 95% των εισαγωγών ήταν ανώδυνες (ήπιος, καθόλου πόνος). 
||Το smartphone και ο προαιρετικός δέκτης πωλούνται χωριστά. Ελέγξτε τη συμβατότητα με τη συσκευή σας στο www.dexcom.com/compatibility.  
¶Ηλικία 2-6 ετών: πίσω μέρος του άνω βραχίονα, της κοιλιακής χώρας και του άνω μέρους των γλουτών. Ηλικία 7+ ετών: Πίσω μέρος του βραχίονα και της κοιλιακής χώρας.  
#Απαιτείται ξεχωριστή εφαρμογή και σύνδεση στο διαδίκτυο.  
**Ανάλυση RWE που προέρχεται από ένα σύνολο ψευδωνυμοποιημένων, συγκεντρωτικών ή/και ανώνυμων δεδομένων χρηστών Dexcom G7 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ.  
††Μαζί με το Dexcom G7, ο αισθητήρας Dexcom ONE+ είναι αδιάβροχος και μπορεί να βυθιστεί κάτω από 2,4 μέτρα νερό για έως και 24 ώρες χωρίς βλάβη, όταν είναι σωστά εγκατεστημένος.
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα