Πέννες με μπρόκολο, ζαμπόν και τυρί

pasta-salad-with-ricotta-and-ham
pasta-salad-with-ricotta-and-ham

Χρήσιμες Πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 288 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 8g / μερίδα
Πρωτείνη: 18 g / μερίδα
Νάτριο: 184 mg / μερίδα
Ίνες: 6 g / μερίδα
Χοληστερόλη: 22 mg / μερίδα
Συνολικό λίπος: 5 g / μερίδα
Κορεσμένα λιπαρά: 1,2 g / μερίδα
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 2/5
Υλικά

  • 1 πακέτο πέννες ολικής άλεσης
  • 170 γρ. ζαμπόν γαλοπούλας βραστό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 280 γρ. μπρόκολο (τις κορυφές μόνο)
  • 1/3 φλ. τριμένη παρμεζάνα με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι χαμηλού νατρίου
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τα “άνθη” του μπρόκολου 2 λεπτά πριν το τέλος.
2. Στραγγίστε καλά.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις πέννες, το μπρόκολο και το ζαμπόν.
4. Προσθέστε την παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλατοπίπερο.
Tip! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο μπρόκολο από συσκευασία. Αποψύξτε το καλά! Προσθέστε το στις στραγγισμένες πέννες με το ζαμπόν και ακολουθήστε τις επόμενες οδηγίες.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα