Μια ώρα λιγότερη δουλειά χωρίς μείωση αποδοχών στο Δημόσιο
Κατά μια ώρα λιγότερο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ανάλογη περικοπή αποδοχών, θα δουλεύουν στο εξής, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο, ειδική κατηγορία υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ, που βγήκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 27 Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ. Α 731-10-2014), μια ώρα λιγότερο θα δουλεύουν οι υπαλλήλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ των οποίων οι σύζυγοι είναι άτομα με αναπηρία ή έχουν παιδιά με αναπηρία.
Συγκεκριμένα:
Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών, στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, που έχουν παιδιά έως 15 ετών που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, καθότι τα εν λόγω εξαρτώμενα άτομα χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας σε καθημερινή βάση (ιδίως μέτρηση σακχάρου, χορήγηση ινσουλίνης και ειδική διατροφή), όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση επί του σχεδίου νόμου.
Επεκτείνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μία (1) ώρα την ημέρα χωρίς ανάλογη περικοπή αποδοχών, στους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου του Δημοσίου των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.ΤΑ, που έχουν σύζυγο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω τον οποίο συντηρούν.
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά άρθρα
Πλαφόν 40 ευρώ για φάρμακα σε καρδιοπαθείς και διαβητικούς!
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την εκ νέου επιβολή πλαφόν, στην συνταγογράφηση φαρμάκων.
Άνω των 12 δισ. ευρώ το Κόστος Υγείας για τα χρόνια νοσήματα
Ξεπερνά τα 12 δισ. ευρώ το ύψος των συνολικών δαπανών υγείας για την αντιμετώπιση των 4 σημαντικότερων χρόνιων…
Γιατί δεν έβαλαν τον Σακχαρώδη Διαβήτη στις μόνιμες αναπηρίες;
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη ( Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, να μην συμπεριλάβει τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον πίνακα των 43 μόνιμων και μη αναστρέψιμων αναπηριών.
Αλλαγές στις ετικέτες τροφίμων
Οι προτεινόμενες αλλαγές λαμβάνουν υπόψη την τρέχουσα γνώση για τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και τις χρόνιες νόσους όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.