Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.
Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Επεξεργασμένες τροφές – 5 πράγματα που θα σας βάλουν σε σκέψη
Πως ορίζουμε, αλήθεια, την “επεξεργασμένη τροφή“; Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, επεξεργασμένη τροφή είναι «κάθε…
Σοφία Τσιακάλου: Από την Διάγνωση του Διαβήτη και της Κοιλιοκάκης στο Πλατό του Master Chef
Την είδα τυχαία στο Master Chef, ενώ είχα επισκεφτεί την μητέρα μου. Χάζευα ό,τι κι εκείνη στην τηλεόραση,…
Το παντζάρι και οι ευεργετικές του ιδιότητες
Επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με τα παντζάρια, έχουν αποδείξει ότι η καταναλωση τους είναι ευεργετική για τον οργανισμό μας
Διαβήτης: το ρύζι που τρώμε είναι πιο επιβλαβές από τα αναψυκτικά
Οι φορείς υγείας έχουν εντοπίσει μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ανησυχίας στη μάχη κατά του διαβήτη: το λευκό…