Το mednutrition.gr δημοσίευσε το παρακάτω γραφικό, σε σχέση με την παχυσαρκία και το μέγεθος της μερίδας, που αναδημοσιεύουμε κι εμείς!
Το μέγεθος της μερίδας έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, οδηγώντας σε αύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.
Από το 1970 έως σήμερα, το μέγεθος της μερίδας έχει διπλασιαστεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει -ακόμη και- πενταπλασιαστεί!
Η αύξηση αυτή οδήγησε, σχεδόν νομοτελειακά, στη σύγχρονη «επιδημία» της παχυσαρκίας.

Πηγή: mednutrition.gr
Σχετικά άρθρα
Διαβήτης: το ρύζι που τρώμε είναι πιο επιβλαβές από τα αναψυκτικά
Οι φορείς υγείας έχουν εντοπίσει μία από τις μεγαλύτερες αιτίες ανησυχίας στη μάχη κατά του διαβήτη: το λευκό…
Οι ζωικές πρωτεΐνες αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη ΙΙ
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών ζωικής προέλευσης σε καθημερινή βάση, κινδυνεύουν να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Λιπαρές τροφές και γλυκά
Περιορίστε την ποσότητα λιπαρών και γλυκών που καταναλώνετε. Οι λιπαρές τροφές και τα γλυκά δεν είναι θρεπτικές τροφές. Τα λιπαρά έχουν πολλές θερμίδες και τα γλυκά μπορεί να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπος
Αποξηραμένα δαμάσκηνα: ιδανικό σνακ για διαβητικούς
Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και εμφανίζονται ως η πιο καλή επιλογή για διαβητικούς.