7 Tips για να Ενισχύσετε τον Οργανισμό σας αν Καταναλώσατε Μεγάλες Ποσότητες Σοκολάτας το Πάσχα

Το Πάσχα έφυγε και μαζί του έφυγε και η… καλή διατροφή! Ίσως καταναλώσατε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού απ’ ότι συνήθως, ίσως περισσότερα λιπαρά και υδατάνθρακες ή… περισσότερη σοκολάτα. Το τελευταίο ενδέχεται να έχει προκαλέσει σοκ στον οργανισμό σας.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ζάχαρη είναι δυνατόν να προκαλέσει πανωλεθρία. Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποιος να περιορίσει τη βλάβη που έχει προκληθεί από την υπερκατανάλωση ζάχαρης στο διάστημα του Πάσχα;
Σε γενικές γραμμές, η σταδιακή μείωση είναι μια καλή ιδέα, καθώς η ζάχαρη είναι εθιστική. Ωστόσο, αν η κατανάλωσή σας περιορίστηκε μόνο στις ημέρες του Πάσχα, τότε μπορείτε να την κόψετε μαχαίρι. Παρόλα αυτά, οι μεγάλες αλλαγές στην διατροφή, ειδικά όταν περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, μπορούν να βάλουν τον οργανισμό στη διαδικασία να αναζητάει κι άλλη και να χάσετε τον έλεγχο εκεί που δεν τον περιμένατε.
Δείτε, λοιπόν, μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στα κανονικά σας επίπεδα.
7 Tips για να Ενισχύσετε τον Οργανισμό σας αν Καταναλώσατε Μεγάλες Ποσότητες Σοκολάτας το Πάσχα
Όταν πεινάσετε, καταναλώστε ένα γεύμα με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ο σολομός και το μπρόκολο είναι ιδανικά.
Ένα σημείο κλειδί που πρέπει να θυμάστε είναι η κατανάλωση πολύ νερού, το οποίο είναι αναγκαίο για τη σωστή ισορροπία του οργανισμού σας. Θα σας βοηθήσει να «κάψετε» την περιττή ζάχαρη.
Η κατανάλωση κανέλας θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας και θα βοηθήσει το σώμα σας να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες. Προσθέστε ένα κουταλάκι κανέλα στο γεύμα σας
Η ελαφριά σωματική άσκηση θα λειτουργήσει θετικά στο σύστημά σας. Όχι μόνο θα βοηθήσει στη μείωση του βάρους, αλλά και θα σας κρατήσει απασχολημένους όταν σας έρχεται η επιθυμία για γλυκό.
Προτιμήστε να καταναλώσετε φρούτα. Τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη η οποία μεταβολίζεται διαφορετικά από τη ζάχαρη, ενώ παράλληλα είναι και ένα χορταστικό σνακ που θα καλύψει τις ανάγκες σας.
Φτιάξτε ένα σχέδιο δράσης. Αν νιώθετε ακόμα την ανάγκη να καταναλώσετε ζάχαρη, θα λειτουργήσει θετικά αν έχετε ένα έτοιμο πλάνο. Πηγαίνετε μια βόλτα, ακούστε μουσική, μιλήστε με έναν φίλο.
Ρυθμίστε τα επίπεδα μαγνησίου. Αν η επιθυμία σας για σοκολάτα επιμένει και στοχεύει αποκλειστικά στη σοκολάτα και όχι σε κάποιο άλλο γλυκό, ελέγξτε τα επίπεδα μαγνησίου. Η αντίδραση αυτή είναι συνηθισμένο φαινόμενο όταν υπάρχει έλλειψη μαγνησίου – προσπαθήστε να το καταπολεμήσετε καταναλώνοντας πολλά σκούρα πράσινα λαχανικά και ξηρούς καρπούς.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο για διαβητική νεφρική νόσο

Μεταξύ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2, το υψηλότερο σωματικό βάρος συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβητική νεφρική νόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.