Τα φρούτα μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ καλή επιλογή για επιδόρπιο. Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και κυρίως υγιεινή συνταγή με περιορισμένους υδατάνθρακες και θερμίδες!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 145/μερίδα (1/2 μήλο)
Υδατάνθρακες: 26g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 30’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 1/5
Υλικά
4 μεγάλα μήλα
Χυμός από μισό λεμόνι
¼ φλυτζανιού Splenda (ή ½ φλυτζ. Μαύρη ζάχαρη)
¼ φλυτζ. Βρώμη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. βούτυρο ή μαργαρίνη χωρίς τρανς λιπαρά
¼ φλυτζ. Τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Περιχύνετε τον χυμό λεμονιού στα μήλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά και γεμίζετε κάθε μήλο με το ¼ περίπου του μίγματος.
Βάζετε τα μήλα σε ένα ταψί και ψήνετε για 25-30 λεπτά.
Σχετικά άρθρα
Ρολό κιμά με φακές
Ο κιμάς είναι εύχρηστος. Ο συνδυασμός του με φακές δίνει χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο και του δίνει ξεχωριστή υφή…
Μακαρόνια με Τόνο και Σάλτσα Λεμονιού
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος Χρόνος: 30′ Βαθμός δυσκολίας: 1/5 Κόστος: 3/5 Υλικά 250 γραμ. μακαρόνια Νο 6…
Αγκινάρες με κιμά
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Απαιτούμενος Χρόνος: 120′ Βαθμός δυσκολίας: 4/5 Κόστος: 2/5 Υλικά 6 μεγάλες αγκινάρες 1/2 κιλό…
Μακαρόνια κολοκυθιού με αρνίσια κεφτεδάκια
Στην Ελλάδα λατρεύουμε τα μακαρόνια! Για εμάς τους διαβητικούς που θέλουμε να τρώμε όσο το δυνατόν λιγότερους υδατάνθρακες,…