Σνίτσελ, φασολάκια και λεμόνι: ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο με λίγους υδατάνθρακες!
Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 278/μερίδα
Υδατάνθρακες: 12g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 25’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τα χτυπήσει για να γίνουν λεπτά)
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Dijon
¼ φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ φρέσκα φασολάκια
χυμός από 1 λεμόνι + 1 λεμόνι σε φέτες
1 κ.γ. κάππαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφετε κάθε φιλέτο με μουστάρδα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με φρυγανιά και από τις δύο πλευρές ομοιόμορφα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και βάζετε τα φιλέτα. Ψήνετε για περίπου 8 λεπτά (ή αναλόγως την κουζίνα σας, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο), γυρίζοντας τα φιλέτα μια φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ψήστε τα φασολάκια για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τις φέτες λεμόνι, το χυμό λεμονιού και την κάππαρη. Ψήστε για άλλο ένα λεπτό και σερβίρετε με το κοτόπουλο.
Σχετικά άρθρα
Μελομακάρονα για διαβητικούς
Ποιος είπε ότι το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων δεν μπορεί να είναι και ελαφρύ; Χρήσιμες Πληροφορίες Βαθμός δυσκολίας:…
Φρουτοσαλάτα με άρωμα βανίλιας
Μια δροσερή καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα, με μηδενικά λιπαρά και άρωμα βανίλιας! Ανά μερίδα: Θερμίδες: 176, Γ.Φ. 8.5, Πρωτεΐνες 0.7…
Υπέροχο τσιζκέικ με βάση ξηρών καρπών
Αντί για βάση τριμένου μπισκότου, αυτό το τσίζκέικ έχει βάση από ξηρούς καρπούς και βρώμη – πλούσια σε…