Vegan μπολ με φακές Vegan μπολ με φακές
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 360 θερμίδες, 16 γρ. λίπος, 31 γρ. υδατανθράκων, 18 γρ. πρωτεΐνη. Συστατικά Για το μπολ 50 γρ. πλιγούρι 100 γρ. νερό, βραστό αλάτι πιπέρι... Vegan μπολ με φακές

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα : 360 θερμίδες, 16 γρ. λίπος, 31 γρ. υδατανθράκων, 18 γρ. πρωτεΐνη.

Συστατικά

Για το μπολ

  • 50 γρ. πλιγούρι
  • 100 γρ. νερό, βραστό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φακές
  • 2 παντζάρια

Για τη σος

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. νερό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ρόκα baby
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Βράζουμε τα παντζάρια για περίπου 10 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι, το βραστό νερό, αλάτι, πιπέρι και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνοντάς το για 10 λεπτά να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό.
  4. Μόλις απορροφήσει το πλιγούρι το νερό, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τις φακές.
  5. Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  6. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το νερό και τον χυμό λεμονιού. Κρατάμε λίγη σος στην άκρη, για το σερβίρισμα.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα του ταχινιού στο μπολ με τις φακές, και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε με τη σος ταχινιού που κρατήσαμε στην άκρη, φύλλα ρόκας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης

 

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares