Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αναφέρει ανάλυση αρκετών ερευνών.
Ερευνητές του Tufts University και του University of Cambridge επισκόπησαν ευρήματα 102 δοκιμών με 4.660 συμμετέχοντες για πρώτη φορά ποσοτικοποιώντας το όφελος των υγιεινών λιπαρών στον έλεγχο της γλυκόζης.
Ανακάλυψαν ότι για κάθε 5% της διατροφικής ενέργειας που μετατοπίστηκε από υδατάνθρακες ή κορεσμένα λιπαρά σε μονο- ή πολυακόρεστα λιπαρά υπήρχε μείωση 0,1% της HbA1c.
Πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά τροφές, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το ψάρι και ο λιναρόσπορος.
Πηγή: http://www.iatronet.gr
Σχετικά άρθρα
Μεσογειακή διατροφή ενάντια στο Αλτσχάιμερ
Η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής, «πλούσιας» σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, ελαιόλαδο και ψάρι αποτελεί ασπίδα ενάντια σε ασθένειες που εξασθενούν τη μνήμη, αναφέρουν Βρετανοί ειδικοί.
Οι ξηροί καρποί ελέγχουν το σάκχαρο
Όταν εθελοντές που έπασχαν από διαβήτη τύπου 2 αντικατέστησαν κάποιες από τις τροφές με υδατάνθρακες, με μισό φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα του σακχάρου τους μειώθηκαν.
Tα «ναι» και τα «όχι» στη διατροφή των διαβητικών
Ποιες τροφές λένε οι γιατροί ότι πρέπει να μένουν μακριά από το διαιτολόγιο των ανθρώπων που πάσχουν από…
Το DNA και η διατροφή συνδέονται με τη μακροζωία
Οι τροφές που επιλέγουμε επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία μας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, γίνεται ολοένα και…