Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αναφέρει ανάλυση αρκετών ερευνών.
Ερευνητές του Tufts University και του University of Cambridge επισκόπησαν ευρήματα 102 δοκιμών με 4.660 συμμετέχοντες για πρώτη φορά ποσοτικοποιώντας το όφελος των υγιεινών λιπαρών στον έλεγχο της γλυκόζης.
Ανακάλυψαν ότι για κάθε 5% της διατροφικής ενέργειας που μετατοπίστηκε από υδατάνθρακες ή κορεσμένα λιπαρά σε μονο- ή πολυακόρεστα λιπαρά υπήρχε μείωση 0,1% της HbA1c.
Πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά τροφές, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το ψάρι και ο λιναρόσπορος.
Πηγή: http://www.iatronet.gr
Σχετικά άρθρα
Μεγαλύτερος κίνδυνος διαβήτη για νυχτερινούς τύπους και λάτρεις της tv
Νοτιοκορεατική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που κοιμούνται αργά το βράδυ και συνήθως δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το…
Το Sofeto είναι υποψήφιο για καλύτερο blog στην κατηγορία υγιεινής διατροφής του 2016
Το Sofeto επιλέχθηκε από το ΒΗΜΑgourmet , να είναι υποψήφιο για καλύτερο blog στην κατηγορία υγιεινής διατροφής του…
Οταν οι ετικέτες διατροφικής αξίας μας παραπλανούν
Πώς να αποφύγετε τις παγίδες στα τρόφιμα και να αποκτήσετε επίγνωση του τι τρώτε «Τα μεγαλύτερα ψέματα είναι…
Δύο διατροφικές αλλαγές που μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη
Λιγότερο κόκκινο κρέας σε συνδυασμό με περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα περιορίζουν τον κίνδυνο διαβήτη