Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αναφέρει ανάλυση αρκετών ερευνών.
Ερευνητές του Tufts University και του University of Cambridge επισκόπησαν ευρήματα 102 δοκιμών με 4.660 συμμετέχοντες για πρώτη φορά ποσοτικοποιώντας το όφελος των υγιεινών λιπαρών στον έλεγχο της γλυκόζης.
Ανακάλυψαν ότι για κάθε 5% της διατροφικής ενέργειας που μετατοπίστηκε από υδατάνθρακες ή κορεσμένα λιπαρά σε μονο- ή πολυακόρεστα λιπαρά υπήρχε μείωση 0,1% της HbA1c.
Πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά τροφές, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το ψάρι και ο λιναρόσπορος.
Πηγή: http://www.iatronet.gr
Σχετικά άρθρα
Πως να έχετε μια υγιή σχέση με το φαγητό
Η διατροφή είναι θεμελιώδες στοιχείο για μια υγιεινή ζωή με διαβήτη, όπως είναι και η πρόσληψη ινσουλίνης, η…
Γιατί πρέπει να περπατάμε τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα
Το περπάτημα αποτελεί εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα και τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά. Ακόμη και 10…
Πιπεριές τσίλι: ερευνητές λένε ότι μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο
Σύμφωνα με ερευνητές, η τακτική κατανάλωση πιπεριάς τσίλι ίσως προστατεύει από πρόωρο θάνατο και από κάποιους τύπου καρκίνου.…
Τρία λεπτά κάθε 30 λεπτά – Νέες συστάσεις άσκησης από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία
Η Αμερικάνικη Διαβητολογική Εταιρεία πρόσφατα εξέδωσε μια δήλωση θέσης με νέες συστάσεις που βασίζονται σε στοιχεία, σχετικά με…