Ανάλυση ερευνών αναφέρει ότι Τροφές πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.
Τροφές πλούσιες σε λιπαρά μπορούν να βελτιώσουν την αντίσταση στην ινσουλίνη αν έχουν φυτική βάση και καταναλώνονται αντί για ζωικά λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες, αναφέρει ανάλυση αρκετών ερευνών.
Ερευνητές του Tufts University και του University of Cambridge επισκόπησαν ευρήματα 102 δοκιμών με 4.660 συμμετέχοντες για πρώτη φορά ποσοτικοποιώντας το όφελος των υγιεινών λιπαρών στον έλεγχο της γλυκόζης.
Ανακάλυψαν ότι για κάθε 5% της διατροφικής ενέργειας που μετατοπίστηκε από υδατάνθρακες ή κορεσμένα λιπαρά σε μονο- ή πολυακόρεστα λιπαρά υπήρχε μείωση 0,1% της HbA1c.
Πλούσιες σε υγιεινά λιπαρά τροφές, αναφέρουν οι ερευνητές, είναι τα καρύδια, οι ηλιόσποροι, το ψάρι και ο λιναρόσπορος.
Πηγή: http://www.iatronet.gr
Σχετικά άρθρα
Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε κακή λειτουργία του εγκεφάλου
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι με την πρόσληψη μεγάλης ποσότητας αλατιού πυροδοτείται μια ανοσολογική απόκριση που προκαλεί τη συσσώρευση μιας…
Μαστίχα, η θαυματουργή
Η μαστίχα θεωρείται ένα προϊόν με πραγματικά θαυμαστά χαρακτηριστικά για την ιατρική, τη ζαχαροπλαστική, την ορθοδοντική κ.ά. Έρευνες δείχνουν πως η μαστίχα έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση.
Διατροφή χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη: Η νέα παγκόσμια τάση
Εναρμονισμένη με την παγκόσμια τάση του χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη είναι η καινοτόμα σειρά επιδορπίων Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ.