Μόνον τοις μετρητοίς τα αναλώσιμα του διαβήτη στο λεκανοπέδιο – Άρση της πίστωσης εφαρμόζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί

Του Βασίλη Βενιζέλου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη τους θα βάζουν από σήμερα οι διαβητικοί ασθενείς του λεκανοπεδίου!
Προκειμένου οι διαβητικοί ασθενείς – ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υλικά του διαβήτη υποχρεώνονται από σήμερα να καταβάλλουν το σύνολο του αντιτίμου τοις μετρητοίς στο φαρμακείο και να προσέρχονται εκ των υστέρων στις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού για να λαμβάνουν την επιστροφή της αποζημίωσής τους…
Η ως άνω ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ διαβητικούς ασθενείς του λεκανοπεδίου προέκυψε καθώς τα Δ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής (ΦΣΑ) και Πειραιά (ΦΣΠ) αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τις σχετικές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φαρμακοποιών – μελών τους για άρση της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη, από σήμερα, διαμαρτυρόμενοι για τις μεγάλες καθυστερήσεις του Οργανισμού στην εξόφλησή τους.
Την ίδια στιγμή, πάντως, σε μία προσπάθειά του να αποτρέψει έστω και την τελευταία στιγμή την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη για τους διαβητικούς ασθενείς – ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να ομαλοποιηθούν όλες οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του Οργανισμού και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχει εξοφληθεί και ο Μάρτιος του 2017 για όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας μας.
Παράλληλα τελευταίας στιγμής εξέλιξη, είναι η είδηση:
Για τις 2.30 μ.μ. της Τετάρτης 2 Αυγούστου έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), στην ημερήσια διάταξη της οποίας φιγουράρει, ακριβώς το ενδεχόμενο το Δ.Σ. να προχωρήσει σε πανελλαδική αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης των αναλωσίμων υλικών του διαβήτη για τους διαβητικούς ασθενείς – ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ερευνητές κατασκεύασαν τα πρώτα κύτταρα που αποφεύγουν την επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα
Περισσότερα

Ερευνητές κατασκεύασαν τα πρώτα κύτταρα που μπορούν να μεταμοσχευθούν και να αποφύγουν την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ερευνητές από το Salk Institute στις ΗΠΑ έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια για την εύρεση ασφαλούς και…