Το Libre και το βασανιστήριο της σταγόνας (αίματος)! Ο ΕΟΠΥΥ πάλι κωλυσιεργεί!

Libre, αποζημίωση, ποσσασδια, εοπυυ, γλυκουλι, ανακοινωση, glykouli, glykouligr, health, life

Σχεδόν πριν τρεις μήνες, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ (2315/19.6.2018) που περιελάμβανε την αποζημίωση του καταγραφέα γλυκόζης Freestyle Libre, καθώς και των νέων τεχνολογιών που θα έρχονταν στην Ελλάδα. Με ανακοίνωση της τότε, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δήλωνε με χαρά και παρουσίαζε ως προσωπική της νίκη, ότι κατάφεραν να κερδίσουν την αποζημίωση του Libre.
Το Glykouli.gr στάθηκε επιφυλακτικά απέναντι στην ανακοίνωση κάτι που δυσαρέστησε πολύ την ομοσπονδία. Δυστυχώς για όλους μας, αποδεικνύεται ότι όσοι δεν πιστέψαμε στην ανακοίνωση, είχαμε δίκιο!
Σύμφωνα με εγκυρότατη πηγή, σας ενημερώνουμε ότι το Libre σχεδόν αποκλείεται να αποζημιώνεται από την 1η Οκτωβρίου, ημέρα δηλαδή που τίθεται σε ισχύ το ΦΕΚ και η κωλυσιεργία είναι απολύτως αναίτια και οφείλετε αποκλειστικά στον ΕΟΠΥΥ.

Σας το ανακοινώνουμε πρώτοι με σκοπό να σας παροτρύνουμε να αντιδράσετε, έχουμε ακόμα κάποιες εβδομάδες στην διάθεσή μας μέχρι την 1η Οκτωβρίου, ημέρα ισχύος του ΦΕΚ, και ίσως αν αντιδράσουμε έντονα ανατρέψουμε την αναίτια κωλυσιεργία του ΕΟΠΥΥ!

Παρακάτω σας μεταφέρουμε το μήνυμα ενός γονέα με 2 παιδιά με διαβήτη, που δείχνει την αγανάκτηση όλων όσων χρησιμοποιούν τον καταγραφέα, και περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τα συναισθήματα που ζήσαμε από τις 19 Ιουνίου και μετά.
“Το Libre και το βασανιστήριο της σταγόνας (αίματος) 19/06/18: μια από τις καλύτερες ημέρες για μένα φέτος, ενθουσιασμός!! Ανακοινώνεται σε ΦΕΚ η αποζημίωση του Libre από τον ΕΟΠΥΥ για άτομα με διαβήτη Τ1 και για χρήστες αντλίας ινσουλίνης από 1η Οκτωβρίου 2018. Νέα εποχή: όχι μόνον τέλος το τρύπημα στα δάκτυλα, αλλά και καλύτερος καθημερινός έλεγχος στο ζάχαρο -δωρεάν μετά από 3 χρόνια, επιτέλους! Και ενώ είμαστε μια ανάσα από την ημερομηνία που μας έχουν υποσχεθεί, ακόμα μαθαίνουμε δεν έχει κλείσει τίποτα γιατί ο ΕΟΠΥΥ κωλυσιεργεί και δεν ολοκληρώνει τα τελευταία, απαραίτητα βήματα για την έναρξη της συνταγογράφησης, βήματα που είναι εξ ολοκλήρου στον έλεγχό του!! Άρα ενώ αναμέναμε ότι η συνταγογράφηση θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου (ή και νωρίτερα), υπάρχει κίνδυνος να μην ξεκινήσει ούτε τότε..Και αυτό με απόλυτη ευθύνη του ΕΟΠΥΥ. Είναι δυνατόν; Πότε θα τελειώσει αυτό το βασανιστήριο της σταγόνας;;;; Μας ακούει κανείς;”
Κώστας Π. Χαλάνδρι

Ευχόμαστε οι αληθινές ανησυχίες μας να μην επαληθευτούν από την αναλγησία του ΕΟΠΥΥ απέναντι στους ανθρώπους με διαβήτη!
Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
φάρμακα προστάτη ανεβάζουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2
Περισσότερα

Δύο φάρμακα που χορηγούνται συχνά για την υπερτροφία του προστάτη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Μία νέα μακρόχρονη βρετανική επιστημονική έρευνα, έδειξε ότι τα δύο συνηθέστερα φάρμακα που συνταγογραφούνται, μπορούν να προκαλέσουν διαβήτη…