FreeStyleLibre: Ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για την εκτέλεση της συνταγής.

FreeStyleLibre

Για όλους εμάς που είμαστε σε σχήμα πολλαπλών ενέσεων ινσουλίνης για να ζήσουμε, η σημερινή είδηση αποτελεί έναν λόγο, μέσα σε όλο το δύσκολο τοπίο, χαράς.
Περίπου δυόμισι χρόνια μετά την κυκλοφορία του Freestyle Libre στην Ελλάδα, ο ΕΟΠΥΥ σήμερα ξεκινά την αποζημίωση! Το σύστημα στιγμιαίας καταγραφής τιμών γλυκόζης της Abbott έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι διαβητικοί διαχειρίζονται την πάθησή τους, μιας και έχει βάλει τέλος στα καθημερινά τρυπήματα του δαχτύλου.
Ελεύθεροι είναι πλέον λοιπόν οι Έλληνες ασφαλισμένοι διαβητικοί τύπου 1, να εκτελέσουν τις συνταγές που έχουν στα χέρια τους. Η αποζημίωση του Libre έχει ανακοινωθεί δύο φορές από τον ΕΟΠΥΥ με δημοσίευση ΦΕΚ, αρχικά πέρσι τον Ιούνη και πιο πρόσφατα στο τέλος Νοεμβρίου, ωστόσο η απόφαση καθυστερούσε να υλοποιηθεί.
Χθες το βράδυ, στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, επιτέλους εγκρίθηκε η σύμβαση μεταξύ του οργανισμού και της εταιρίας Abbott, η οποία είναι και υπεύθυνη για την εκτέλεση των συνταγών και για τη διανομή του προϊόντος.

Σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε:

1. Αποζημιώνονται 26 αισθητήρες Free Style Libre ανά έτος και αφορά μόνο άτομα με Διαβήτη τύπου 1.
2. Συνταγές για αισθητήρες FreeStyle Libre και για ταινίες μέτρησης σακχάρου δεν δύναται να εκδοθούν για το ίδιο χρονικό διάστημα.
3. Η εταιρεία Abbott ανά έτος θα σας παρέχει 4 κουτάκια ταινίες μέτρησης σακχάρου*
4. Οι συνταγές από τον γιατρό*, με δική του απόφαση, μπορούν να συνταγογραφούνται ανά 2μηνο, 4μηνο, ή 6μηνο.
5. Για να εκτελέσετε την συνταγή θα καλέσετε στην εταιρεία Abbott, το 210.9985220
6. Η εταιρεία Abbott, στην πρώτη εκτέλεση της συνταγής σας, θα σας στείλει και την απαραίτητη συσκευή ανάγνωσης του αισθητήρα.
7. Πιθανολογείται ότι σε διάστημα 2 μηνών θα μπορούν και τα φαρμακεία να εκτελούν την συνταγή, όμως για την πρώτη εκτέλεση της συνταγής, επειδή χρειάζεστε την συσκευή ανάγνωσης, πρέπει να την κάνετε στην εταιρεία.
8. Να ζητάτε από το γιατρό να γράφει την συνταγή για το FreeStyleLibre ξεχωριστά από βελόνες σκαρφιστρίρες. Γιατί όλη μαζί η συνταγή δεν εκτελείται στο φαρμακείο (τουλάχιστον για τους επόμενους δυο μήνες).
 

Το να μην τρυπιέσαι αποτελεί πλέον δική σου επιλογή!

Υ.Γ.1: Υπάρχει πιθανότητα κάποιοι ιατροί ακόμα να μην είναι ενημερωμένοι και να μην ξέρουν να σας καθοδηγήσουν για την εκτέλεση της συνταγής.

Υ.Γ.2
: Η Abbott στα  άτομα με διαβήτη που έχουν συνταγή για αισθητήρες FreeStyle Libre, μπορεί να παρέχει δωρεάν έως 180 ταινίες μέτρησης σακχάρου ετησίως (στην πραγματικότητα θα δίνουν 4 κουτάκια, άρα 200 ταινίες), με απευθείας προμήθεια αυτών από την Abbott, κατόπιν επιβεβαίωσης της συνεχούς χρήσης μέσω των εκτελεσμένων γνωματεύσεων για αισθητήρες.

Να ευχηθούμε ολόψυχα, να επεκταθεί η αποζημίωση και η δωρεάν παροχή και για τους ανασφάλιστους Διαβητικούς Τύπου 1, αλλά και για αυτούς που είναι σε σχήμα πολλαπλών ενέσεων και είναι τύπου 2 (ινσουλινοθεραπευόμενοι)
 

GlykouliGr Team

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Συνάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ με την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και αντιπροσώπων Διαβητικών Ομάδων, μεθαύριο Πέμπτη (20/07)

Δεν είχε χρόνο από τις 5 Ιουλίου ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Σωτήρης Μπερσίμης να ορίσει την πολύ σημαντική συνάντηση

Κραυγή αγωνίας για τη χορήγηση φαρμάκων σε διαβητικούς!

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη κρούει η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ., μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να σταματήσει η χορήγηση των φαρμάκων στους ασφαλισμένους με πίστωση, εξαιτίας των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς αυτούς.