Επιστημονική Εσπερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας "Απόστολος Λουκάς" με θέμα "Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές – Κάποιος πρέπει να μιλήσει"

Επιστημονική Εσπερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας "Απόστολος Λουκάς" με θέμα "Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές - Κάποιος πρέπει να μιλήσει"
Επιστημονική Εσπερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας “Απόστολος Λουκάς” με θέμα “Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές – Κάποιος πρέπει να μιλήσει”

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας “Απόστολος Λουκάς”, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει Επιστημονική Εσπερίδα με θέμα “Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές – Κάποιος πρέπει να μιλήσει” και Έκθεση Φωτογραφίας ΑμεΑ – “Σύναξις”, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 17:30 έως τις 21:00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Στην Εσπερίδα θα συζητηθούν θέματα όπως “οι επιπτώσεις στην παθολογία των γονέων και φροντιστών ΑμεΑ”, ο ρόλος των φροντιστών και η επικοινωνία σε άτομα με διαταραχές του αυτιστικού φάσματος, ενώ συντονιστής θα είναι ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, 3ος Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής.
17:45 Έναρξη – χαιρετισμοί επισήμων, αντιπεριφεριάρχης Μ. Σαλμά
18:10 Οι επιπτώσεις στην παθολογία των γονέων και φροντιστών ΑμεΑ – Φροντιστών – εισήγηση του κ. Φώτη Λιάβα Ειδικού Παθολόγου – Συντονιστή της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου
18:50 Γονείς και Φροντιστές ΑμεΑ – Εισήγηση της κ. Αναστασιάδη Τζιορτζίνας Ψυχολόγου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αγρινίου
19:10 Ο ρόλος των Φροντιστών ΑμεΑ – Εισήγηση του κ. Τσικρίκα Δημητρίου Νοσηλευτή – Προϊσταμένου Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Χ.Ν.Α. ΕΥΗΝΩΡ.
19:30 Η Επικοινωνία σε άτομα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος – Εισήγηση της κ. Ευτυχίας Παπαγιάννη Λογοθεραπεύτριας “Λόγος και Πράξη”
19:50 Βιωματική ιστορία Γονέα
20:00 Ερωτήσεις κοινού – συζήτηση
20:20 Βραβεύσεις Καλύτερων φωτογραφιών της έκθεσης “Σύναξις” που προκύπτουν από τον Πανελλήνιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό ΑμεΑ, από τον Γραμματέα του Συλλόγου, Αγιογράφο και Εικαστικό κ. Νίκο Σχίζα
Επιστημονική Εσπερίδα του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε.Αιτωλοακαρνανίας "Απόστολος Λουκάς" με θέμα "Γονείς ΑμεΑ και Φροντιστές - Κάποιος πρέπει να μιλήσει"
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
gymnastiki-sxoleia-800
Περισσότερα

Διατροφή του παιδιού με διαβήτη στο σχολείο

Η διατροφή συνδέεται άμεσα με την ινσουλινοθεραπεία που ακολουθεί ένα διαβητικό παιδί, καθώς είναι απαραίτητη η προσαρμογή του καθημερινού διαιτολογίου στις μονάδες ινσουλίνης που λαμβάνει.