Ψητός σολωμός Ψητός σολωμός
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 4 Θερμίδες: 196 / μερίδα Υδατάνθρακες: 3g / μερίδα Χοληστερόλη: 77 mg / μερίδα Πρωτεΐνη: 28 g / μερίδα Νάτριο: 117... Ψητός σολωμός

Χρήσιμες Πληροφορίες

Μερίδες: 4
Θερμίδες: 196 / μερίδα
Υδατάνθρακες: 3g / μερίδα
Χοληστερόλη: 77 mg / μερίδα
Πρωτεΐνη: 28 g / μερίδα
Νάτριο: 117 mg / μερίδα
Ίνες: 1 g / μερίδα
Συνολικά λιπαρά: 9 g / μερίδα
Κάλιο: 747 mg / μερίδα
Κορεσμένα λιπαρά: 1.5 g / μερίδα
Ασβέστιο: 37 mg / μερίδα
Ακόρεστο λίπος: 3.5 g / μερίδα

Απαιτούμενος Χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 4/5

Υλικά

  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένος βασιλικός
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.σ. λιωμένο σκόρδο
  • 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 4 φιλέτα σολωμού, 150 γρ. το καθένα
  • Σπασμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
  • 4 λεπτές φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

1. Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το ηλεκτρικό γκριλ.
Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατέψτε τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού.

2. Αλοίψτε λίγο λάδι στο ψάρι. Ρίξτε το μαύρο πιπέρι. Βάλτε πάνω στο κάθε φιλέτο ίσες ποσότητες από το μείγμα του βασιλικού και του σκόρδου.

3. Βάλτε το ψάρι με την μεριά που έχει τα βότανα προς τα πάνω στο γκριλ. Όταν οι άκρες του γίνουν άσπρες, περίπου μετά από 3-4 λεπτά, γυρίστε το ψάρι και βάλτε το σε ένα μικρό κομμάτι αλου­μινόχαρτο.

4. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα όχι τόσο ζεστό σημείο του γκριλ και χαμηλώστε την θερμοκρασία. Ψήστε το μέχρι να είναι τελείως αδιαφανές, περίπου 4 λεπτά ακόμα.

5. Σερβίρετε σε προθερμασμένα πιάτα. Γαρνίρετε με πράσινες ελιές και φέτες λεμόνι.

Tip! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον σολωμό με γλώσσα, μπακαλιάρο, πέρκα ή οποιοδήποτε άλλο ψάρι. Οι θερμίδες θα είναι οι ίδιες. Για κάθε 30 γραμμάρια άπαχου ψαριού, υπολογίστε 55 θερμίδες.

Shares

Σχετικά άρθρα

Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares