Κροκέτες με μπρόκολο και τσένταρ

μπρόκολο τσένταρ

Ένα ορεκτικό με μπρόκολο και τσένταρ, υγιεινό και για όλες τις ώρες!

Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 100/5 κροκέτες
Υδατάνθρακες: 13 g/μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 45’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
700 γραμμάρια μπρόκολο
1 αυγό
1 ασπράδι αυγού
1/3 φλυτζανιού άπαχο τσένταρ σε κομματάκια
1/3 φλυτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε ένα ή δύο κομμάτια χαρτί ψησίματος και τα ψεκάζετε με λίγο λάδι. Τα βάζετε στην άκρη.
Βράζετε το μπρόκολο για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το αφήνετε να κρυώσει (για 10 λεπτά περίπου).
Βάζετε το μπρόκολο και τα υπόλοιπα λαχανικά στο μπλέντερ και ανακατεύετε. Μην τα ανακατέψετε πολύ: το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και όχι κρεμώδες. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά.
Με ένα κουταλάκι, πάρτε μικρές ποσότητες και βάλτε τις στο χαρτί ψησίματος.
Ψεκάστε ελαφρά κάθε μπουκιά με λίγο λάδι. Ψήστε για 15 λεπτά. Γυρίστε τις κροκέτες από την άλλη πλευρά και ψήστε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τip:  Μπορείτε να σερβίρετε τις κροκέτες μπρόκολου με σως γιαουρτιού.
Φτιάξτε το χωρίς γλουτένη: Μπορείτε να φτιάξετε το γεύμα σας χωρίς γλουτένη, αν επιλέξετε τα κατάλληλα υλικά!

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα