Έχετε διαβήτη; Οδηγός σουπερμάρκετ για να κάνετε τα ψώνια σας γρήγορα και μεθοδικά

σουπερμάρκετ

Αν έχετε διαβήτη, τα ψώνια στο σουπερμάρκετ είναι από τα πράγματα που συχνά χρειάζονται προσοχή. Ωστόσο, με μερικές απλές συμβουλές, η διαδικασία μπορεί να σταματήσει να σας προκαλεί πονοκέφαλο και να μετατραπεί σε μια εύκολη και δημιουργική αποστολή.

Φτιάξτε λίστα

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά η λίστα με τα ψώνια που έχετε να κάνετε είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. Γράψτε το μενού της εβδομάδας, ξεκινώντας με τα βραδινά γεύματα, τα οποία χρειάζονται τον καλύτερο σχεδιασμό. Μετά φτιάξτε τη λίστα σας με όλα τα υλικά και τις τροφές που χρειάζεστε. Αν τα προμηθευτείτε εγκαίρως θα αποφύγετε τις περιττές επισκέψεις στο σουπερμάρκετ και την πιαθανότητα να ψωνίσετε «εν θερμώ».
supermarket1

Ποτέ μην ψωνίζετε με άδειο στομάχι

Αν πεινάτε είναι δύσκολο να ψωνίσετε με ψυχραιμία και πιθανότερο να παρασυρθείτε σε ανθυγιεινές επιλογές. Οι τροφές που συνήθως δεν θα αποφασίζατε να καταναλώσετε μπορεί να είναι ελκυστικές. Τα σουπερμάρκετ συχνά ετοιμάζουν γεύματα εντός του χώρου και η μυρωδιά είναι πολύ εύκολο να σας παρασύρει (ακόμα και με γεμάτο στομάχι!). Εξασφαλίστε ένα σνακ πριν τα ψώνια σας.

Ελέγξτε το σάκχαρο πριν τα ψώνια

Η υπογλυκαιμία είναι κακός σύμβουλος όταν ψωνίζετε. Αφενός αυξάνει την πείνα και αφετέρου μπορεί να σας εμποδίσει να σκεφτείτε καθαρά αυτά που πρέπει να αγοράσετε.

Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες με ταχύτητα

Το πιο σημαντικό όπλο σας στο σουπερμάρκετ είναι οι ετικέτες με τις διατροφικές αξίες των προϊόντων. Εξασκηθείτε στο σπίτι, ώστε να μην χρειάζεται να περνάτε 10 λεπτά διαβάζοντας κάθε προϊόν όταν ψωνίζετε. Κατανοήστε τι σημαίνουν τα «χωρίς ζάχαρη» που υπάρχουν στα προϊόντα. Χωρίς ζάχαρη δεν σημαίνει απαραίτητα χωρίς υδατάνθρακες και χωρίς θερμίδες. Δώστε προσοχή στα λίπη.
supermarket2

Επικεντρωθείτε στους εξωτερικούς διαδρόμους

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργη η συμβουλή αυτή, αλλά τα περισσότερα σουπερμάρκετ τοποθετούν τις υγιεινές τροφές στους εξωτερικούς διαδρόμους. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά συνήθως βρίσκονται στην περίμετρο του καταστήματος, ενώ τα επεξεργασμένα και λιγότερο θρεπτικά προϊόντα στο κέντρο. Επιδιώξτε να ψωνίσετε πρώτα περιμετρικά και έπειτα στο κέντρο.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα