Απόφαση Έγκρισης της Νέας Τεχνολογίας Μέτρησης Σακχάρου στο Αίμα

Ο αγώνας για την ένταξη της νέας τεχνολογίας μέτρησης σακχάρου στο αίμα συνεχίζεται, καθώς μετά την έγκριση αποζημίωσης από το ΕΟΠΥΥ και την αποστολή της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωσή, ακόμα υπάρχει αναμονή. Αποτέλεσμα είναι οι πάσχοντες και οι γονείς των παιδιών με διαβήτη να συνεχίζουν να επιβαρύνονται με το κόστος της αποζημίωσης. Σας παραθέτουμε επιστολή του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κο Μπερσίμη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ (ΣΥ.Ν.Ε.Δ)

Αθήνα 6/4/2017
Αριθ.πρωτ.170
ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ ΚΟ ΜΠΕΡΣΙΜΗ
ΘΕΜΑ :  ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
Αξιότιμε κε Πρόεδρε
Όπως ήδη γνωρίζετε ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών σας, αλλά και η Ομοσπονδία μας , έχει αποστείλει επιστολές για την ένταξη της νέας τεχνολογίας μέτρησης σακχάρου στο αίμα. Με πολύ χαρά μάθαμε ότι εγκρίθηκε  η αποζημίωση της από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, στις 22/3/2017  και εστάλη στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της έγκρισης.
Η διαδικασία όμως ολοκλήρωσης της ένταξης και αποζημίωσης της νέας αυτής αναίμακτης τεχνολογίας μέτρησης του σακχάρου στο αίμα έχει καθυστερήσει.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πάσχοντες και ιδιαίτερα οι γονείς των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη να συνεχίσουν  να υφίστανται την καταβολή του κόστους  για την αγορά του.
Κε Πρόεδρε
Ζητούμε τη δική σας παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών, διότι τα μέλη μας και ο χώρος των ατόμων με ΣΔ ,ανησυχεί  για την εξέλιξη του σοβαρού αυτού θέματος.
Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε μια έγκυρη και έγκαιρη απάντηση σας, προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους πάσχοντες από ΣΔ  και  είμαστε στη διάθεση σας για όπου χρειαστεί.
Εν όψει των εορτών του Πάσχα σας ευχόμαστε,
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία ,οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή.
Με εκτίμηση
Για το ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σπυριδούλα  Λάγιου                                                                           Μαριέττα Κανάκη
Διαβάστε ακόμα:
Διαβήτης: Ανοιχτό Κάλεσμα για Δημιουργία Άτυπης Ομάδας Δράσης
Μια Μικρή Αρχή Μπορεί να Φέρει μια Μεγάλη Νίκη – Απολογισμός της Συνάντησης της 3ης Μαρτίου 2017
Group Διαβητικών Facebook: Έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Μια μικρή νίκη όλων μας!
Ένταξη της νέας τεχνολογίας μετρήσεων, με χρήση αισθητήρα (scaner), των τιμών του σακχάρου, στον Κανονισμό παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο κατασκεύασαν το πρώτο δερματικό επίθεμα που έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει την υπογλυκαιμία σε άτομα με διαβήτη
Περισσότερα

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο κατασκεύασαν το πρώτο δερματικό επίθεμα που έχει τη δυνατότητα να αποτρέπει την υπογλυκαιμία σε άτομα με διαβήτη

Μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής την Shirley Wu, καθηγήτρια στο Leslie Dan Faculty of Pharmacy του Πανεπιστημίου του…