Πώς να Δημιουργήσετε έναν Θετικό Κύκλο «Άσκησης – Διαβήτη» μια για Πάντα

άσκηση

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να μπουν σε ένα πρόγραμμα άσκησης, ωστόσο είναι από τα σημαντικότερα πράγματα για να διαχειριστούν τον διαβήτη τους. Η άσκηση βοηθάει στη διαχείριση του σακχάρου και η διαχείριση του σακχάρου βοηθάει στην άσκηση.

Ένα από τα δυσκολότερα σημεία της άσκησης είναι πως είναι δύσκολο να γίνει όταν τα επίπεδα σακχάρου δεν είναι πολύ καλά ρυθμισμένα. Όμως, αν δεν ασκείστε τακτικά, είναι πολύ πιο δύσκολο να έχετε ρυθμισμένα επίπεδα σακχάρου. Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε.

Κάθε πράγμα στην ώρα του

Για κάποιον που έχει διαγνωστεί πρόσφατα με διαβήτη ή για όσους ακόμα ψάχνουν να βρουν πως θα ρυθμίσουν το σάκχαρό τους, ίσως υπάρξουν πολλά περιστατικά υψηλών επιπέδων σακχάρου μέχρι να προσαρμοστούν. Συνεργαστείτε με τον γιατρό σας για να τα ρυθμίσετε.
Αν έχετε φτάσει στο σημείο που μπορείτε να τα ρυθμίσετε, ήρθε η ώρα να αποφασίσετε σε ποιο είδος άσκησης προτίθεστε να δεσμευτείτε σε καθημερινή βάση ή τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Να είστε δημιουργικοί και ειλικρινείς. Βρείτε έναν τύπο άσκησης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά σας.

Δύο εβδομάδες άσκησης

Για να δημιουργήσετε ένα «δέσιμο» με την άσκηση που κάνετε και να σας κάνει να νιώθετε καλά, προσπαθήστε να μην ξεφύγετε καθόλου από το πρόγραμμά σας για δύο εβδομάδες. Οι δύο αυτές εβδομάδες δεν είναι εύκολες, αλλά αρκετοί άνθρωποι βλέπουν πως μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ξεκινάνε να ανυπομονούν να ασκηθούν. Αφιερώστε χρόνο να επικεντρωθείτε στους στόχους και σε αυτό που οραματίζεστε να πετύχετε και οι δύο εβδομάδες θα περάσουν γρήγορα.
άσκηση

Κάντε επιλογές που θα σας επιτρέπουν να ασκείστε

Για να συνεχίσετε να νιώθετε καλά με την άσκηση, το σάκχαρό σας χρειάζεται να είναι μέσα σε συγκεκριμένα επίπεδα. Χρησιμοποιήστε την άσκηση για να παρακινήσετε τον εαυτό σας να οργανωθεί εκ των προτέρων και να εξασφαλίσει πως τα επίπεδα σακχάρου θα είναι κατάλληλα για άσκηση. Επίσης προσπαθήστε να βρείτε κι άλλα κίνητρα: ασκηθείτε σε ένα όμορφο τοπίο, ακούστε μουσική ή παίξτε με τον σκύλο σας. Οτιδήποτε σας βοηθάει για να συνεχίσετε να ασκείστε.
Η άσκηση γίνεται απολαυστική μετά από κάποιο διάστημα γιατί το σώμα σας ξεκινάει να την ζητάει. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να κάνετε σοφές επιλογές εκ των προτέρων, όπως το να πάρετε αποφάσεις για τη διατροφή σας, να ελέγχετε το σάκχαρο αρκετά πριν την άσκηση ώστε να έχετε χρόνο για προσαρμογές και να οργανώνετε τις υπόλοιπες δραστηριότητες με τρόπο που θα σας αφήνουν χρόνο για άσκηση, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία.

Νιώστε περήφανοι

Η υγεία σας έχει πολλά να κερδίσει σε αυτό το ταξίδι της άσκησης και θα νιώσετε περήφανοι. Αν νιώσετε περήφανοι θα συνεχίσετε να το κάνετε.
Από εσάς εξαρτάται η επιλογή να μπείτε σε αυτόν τον κύκλο «διαβήτη – άσκησης» που θα χαρίσει τόσα πολλά στην υγεία σας. Το καλύτερο σάκχαρο αλλά και η ίδια η άσκηση προάγουν τα συναισθήματα χαράς, μειώνουν το άγχος και λειτουργούν προστατευτικά για την καρδιά σας (όπως και για άλλα όργανα) και θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βάρος σας.
Όταν το ένα υποστηρίζει το άλλο – όταν δηλαδή θέλετε να ασκηθείτε επειδή απολαμβάνετε καλύτερο σάκχαρο και όταν θέλετε να έχετε καλύτερο σάκχαρο γιατί απολαμβάνετε την άσκηση και θέλετε να τη διατηρήσετε, μπαίνετε σε έναν κύκλο «διαβήτη – αάσκησης» που γίνεται ιδιαίτερα σταθερός και θα σας χαρίσει πράγματα που είναι σίγουρο ότι θα σας χαρίσουν μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής.
GlykouliGr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για τον διαβήτη από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Περισσότερα

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για τον διαβήτη από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου σχετικά με τη νέα δράση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που…