Φροντίζοντας το διαβητικό γατάκι μας, μήπως μαθαίνουμε να φροντίζουμε και τον εαυτό μας;

Μια σειρά από τρία βίντεο, από το κανάλι στο youtube VCA Animal Hospitals, μας μαθαίνει πως να καταλάβουμε ότι η γάτα μας μπορεί να πάσχει από διαβήτη και τί ακριβώς πρέπει να κάνουμε.
Στο πρώτο βίντεο η γατομαμά παρατηρεί ότι η γάτα της πίνει νερό και τρώει πολύ πιο συχνά από το συνηθισμένο (τηλεφωνώντας στον κτηνίατρο χαρακτηριστικά λέει ότι τρώει “σαν να μην υπάρχει αύριο”), ουρεί συνέχεια και μάλιστα η ίδια η γάτα λέει ότι μερικές φορές δεν προλαβαίνει να φτάσει στην άμμο της (τι ντροπή!) και έχει χάσει την ενέργειά της, κοιμάται συνεχώς. Η διάγνωση είναι διαβήτης.
https://youtu.be/Cral8t-MGIQ
Στο επόμενο βίντεο η γατομαμά ακολουθεί για την γάτα της την αγωγή που πρότεινε η γιατρός. Προσέχει πλέον την διατροφή της γάτας της και έχει μάθει επίσης πως να μετράει καθημερινά το σάκχαρο στο αίμα της. Η γάτα νιώθει καλύτερα και μάλιστα απολαμβάνει την νέα της διατροφή. Η γατομαμά λέει ότι τελικά δεν ήταν τόσο δύσκολο.
https://youtu.be/UcEOFQUZ_W8
Στο τρίτο βίντεο βλέπουμε την γατομαμά να σημειώνει σε ένα τετράδιο την καθημερινή διατροφή της γάτας, όλα τα ερωτήματά της για την γιατρό, για να μην τα ξεχάσει, και γενικά κρατάει ένα ημερολόγιο για ότι παρατηρεί στην συμπεριφορά της αγαπημένης της γάτας.
https://youtu.be/mywTXC-qdN8
Τα τρία αυτά βίντεο με το χαριτωμένο διαβητικό γατάκι είναι αρκετά κατατοπιστικά για το πως να διαγνώσουμε και να φροντίσουμε το διαβητικό ζωάκι μας. Όμως, είναι μόνο αυτό;
Παρακολουθώντας τα, σκεφτήκαμε ότι είναι υπέροχα βίντεο για να εξηγήσουμε στα παιδιά τον διαβήτη και την θεραπεία του. Και μάλιστα είναι υπέροχα για να τα δείξουμε σε ένα διαβητικό παιδί. Τα παιδιά πάντα αγαπάνε και ταυτίζονται με τα ζωάκια!
Και τέλος… Ποιος από εμάς τους διαβητικούς δεν θα ήθελε μια “μαμά” να τον φροντίσει με τέτοια προσοχή και αγάπη όπως το κάνει η Μόλυ στο βίντεο για την γατούλα της; Άλλωστε τα συμπτώματα και η αγωγή μοιάζουν τόσο πολύ με αυτά του διαβητικού ανθρώπου… Και η ιδεά με το ημερολόγιο είναι τόσο καλή!  Όμως, αν και πια ενήλικα όντα, μήπως στο μυαλό μας θα ήταν μια έξυπνη ιδέα να σκεφτούμε ότι θα γίνουμε οι γατομαμάδες του ίδου μας του γατίσιου εαυτού;

Άλλωστε το μυστικό για όλα είναι “να αγαπήσουμε τον εαυτό μας”…

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα