«Επιστροφές» Ένα έργο σε έξι σκηνές, για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα «Επιστροφές» Ένα έργο σε έξι σκηνές, για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα
Η Επιστροφή σήμερα δεν είναι μόνο νόστος ομηρικός. Είναι ελπίδα, δύναμη, υπόσχεση και αρχή. Είναι η αφήγηση της ζωής, η περιπέτεια ξανά, το ταξίδι... «Επιστροφές» Ένα έργο σε έξι σκηνές, για άτομα με χαμηλή όραση ή τυφλότητα

Η Επιστροφή σήμερα δεν είναι μόνο νόστος ομηρικός. Είναι ελπίδα, δύναμη, υπόσχεση και αρχή. Είναι η αφήγηση της ζωής, η περιπέτεια ξανά, το ταξίδι στην αφετηρία. Είναι παιχνίδι και προσευχή, είναι πόλεμος και προσδοκία, είναι απόφαση και τέλος. Και ξανά αρχή. Είναι έκθεμα και μαζί παραμύθι.

Οι Έξι Επιστροφές του φετινού Βλέποντας με τις Αισθήσεις, από την Επιστροφή του Ήρωα και την Επιστροφή στην Παιδική Ηλικία στη Μισή Επιστροφή, στο Εργαλείο της Επιστροφής και στο Αντίθετό της… φέρνουν κύκλους το χρόνο, τη σκέψη, τον κόσμο.

Φέτος το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει έξι αυτοτελή αλλά και συνδεόμενα μεταξύ τους επεισόδια επάνω στο θέμα της Επιστροφής.

Επισκέπτες με χαμηλή όραση ή τυφλότητα καλούνται να γνωρίσουν τις συλλογές του Μουσείου μέσα από σκηνοθετημένες αφηγήσεις που θυμίζουν προφορικό παραμύθι, προσευχή, ραδιοφωνική εκπομπή ή παιχνίδι.

Η δημιουργική ομάδα της πρωτοβουλίας αυτής είναι : Στη σύλληψη / πολυαισθητικός σχεδιασμό ο Φώτης Φλεβοτόμος, στις Ιστορίες η Μαρία Αγγελίδου, στην εικαστική επιμέλεια ο Δημήτρης Αμελαδιώτης και στη κίνηση η Βίκη Σπάχου. Η όλη παραγωγή είναι του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.

Πρόγραμμα:

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου
Επιστροφή στην Παιδική Ηλικία: Σε Κλίμακα 1:50
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου
Το Εργαλείο της Επιστροφής: Η Προσευχή του Αστρολάβου

Για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου:

17.00 -19.00, Μουσείο Μπενάκη-Παιχνιδιών. Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1. Για την ευκολότερη μετακίνηση προς και από το Μουσείο Παιχνιδιών, διατίθεται όχημα του Μουσείου που θα αναχωρήσει στις 16.30 από το Κεντρικό Κτήριο, Κουμπάρη 1.

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares