Οι ομιλίες από την εκδήλωση "ΓΥΝΑΙΚΕΣ & ΔΙΑΒΗΤΗΣ" τώρα και στο YouTube!

ομιλίες, διαβήτης, γυναίκα, ίδρυμα βουλής

Πολλοί γλυκοί μας φίλοι και φίλες δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην εκδήλωση “ΓΥΝΑΙΚΑ & ΔΙΑΒΗΤΗΣ“, στις 24/11 στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, αλλά φροντίσαμε να ανεβάσουμε τις ομιλίες στο YouTube!
Κατ’ αρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσες και όσους ήρθαν στην εκδήλωση μας και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην δημιουργία μιας νέας αρχής στον τομέα της ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη! Πιστεύουμε ότι ανεβάσαμε τον πήχη σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα!
Τα σχόλια που γράφτηκαν και ακούστηκαν ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας, αφού οτιδήποτε σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε έχει ως βασικό σκοπό να βοηθάει εμάς τους ανθρώπους με διαβήτη να μάθουμε να φροντίζουμε όσο χρειάζεται τον εαυτό μας:
«Δεν έχω ξαναβρεθεί σε εκδήλωση για διαβήτη που να κρέμομαι από τα χείλια όλων κυριολεκτικά των ομιλητών»
Κατερίνα Φ. 41 χρονών, μητέρα διαβητικού παιδιού.
«Ανεβάσατε κατά πολύ τον πήχη όσο αφορά την ποιότητα των εκδηλώσεων που αφορούν τον διαβήτη, χίλια συγχαρητήρια»
Paulina F. 31 ετών, άτομο με διαβήτη
«Μια τέτοια ξεχωριστή εκδήλωση που αφορά συγκεκριμένα τις Γυναίκες και τον Διαβήτη θα πρέπει να την κάνετε σε κάθε πόλη, ακούσαμε τόσα καινούργια πράγματα που δεν γνωρίζαμε»
Σοφία T. 42 ετών, μητέρα διαβητικού παιδιού
«Όλες οι ομιλίες, εξαιρετικές! Ένιωθες ότι μιλάς με φίλους, που με λίγα αλλά απλά και γεμάτα λόγια ξέρουν τι νέο θέλεις να ακούσεις, να μάθεις! Είχα βαρεθεί να ακούω σε διάφορες ενημερώσεις τα ίδια και τα ίδια, χάρηκα που εδώ βρήκα την ευχάριστη διαφορά!»
Λουκία Α. 49 ετών, μητέρα διαβητικού παιδιού

Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση και την προετοιμασία της βρίσκονται στο Flickr, ενώ οι ομιλίες μας βρίσκονται εδώ
Ο Δημήτριος Κρεμαστινός, αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγητής Καρδιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, απήυθυνε χαιρετισμό για την εκδήλωση και τόνισε τη σημαντικότητα της:

Τον χαιρετισμό της Άννας Ενεπεκίδου, υπεύθυνης του Τομέα Εκθέσεων, του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία μπορείτε να τον δείτε εδώ
Τον χαιρετισμό της Σπυριδούλας Λάγιου, προέδρου του Συλλόγου Νέων Ελλήνων Διαβητικών μπορείτε να τον δείτε εδώ
Τον χαιρετισμό της Μαρίας Κατσικαδάκου, πρόοέδρου της Μ.Κ.Ο. «Περήφανη Ζωή» και ιδρύτρια του Glykouli.gr μπορείτε να τον δείτε εδώ
Η Ευτυχία Λεοντίδου, μαιευτήρας-γυναικολόγος, συγγραφέας, δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών,  μας μίλησε για τις Γυναίκες και την Υγεία: “Ποιοι οι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δέχονται διακρίσεις στο χώρο της υγείας”, ανέλυσε την αναγκαιότητα ισότητας μεταξύ των φύλων και στην υγεία και παρουσίασε το βιβλίο της “Η θεά σε δράση: τοκετός”.

Η Μαρία Στρατηγάκη, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Iσότητας στον Δήμο Αθηναίων, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, μας εξήγησε «Γιατί ο Φεμινισμός παραμένει επίκαιρος. Τι δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία και γιατί χρειάζεται να υπάρχει διάλογος για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ισότητα των φύλων».

Η Σοφία Τσιρώνα, ενδοκρινολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, δρ. Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσιάσε τον «Σακχαρώδη Διαβήτη στα δύο φύλα. Ποιες οι διαφορές της πάθησης σε άντρες και γυναίκες. Πώς οι ορμονικές μεταβολές του γυναικείου σώματος επηρεάζουν διαφορετικά τις γυναίκες στη ρύθμιση του σακχάρου»

Η Βάνα Κουτσουδάκη, μαία, ειδική νοσηλεύτρια παρουσίασε τη «Φροντίδα γυναικών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη: Μαιευτική υγεία, Διαβήτης κυήσεως. Εμπειρία: Ζώντας με το Διαβήτη και ειδικά σε ένα εργασιακό περιβάλλον που αφορά τις γυναίκες»

Η Κωνσταντίνα Μπουμάκη, φοιτήτρια Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Young Leader program της IDF από το 2015 με ειδικότητα Young Mentor, μας μίλησε για τις «Σκέψεις από μια νεαρή Young Leader για το μέλλον. Όσα ξέρουμε για την υγεία των γυναικών στο σήμερα»

 
Μπορείτε να βρείτε το δελτίο τύπου της εκδήλωσης εδώ.
Μπορείτε να βρείτε τον απολογισμό της εκδήλωσης εδώ.
Μπορείτε να βρείτε τις φωτογραφίες της εκδήλωσης εδώ.
Μπορείτε να βρείτε το video της εκδήλωσης εδώ.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα