Δωρεάν ομιλία για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ στο Χολαργό

αλτσχαιμερ, ομιλια, χολαργος, κεντρο διαταραχων, γλυκουλι, glykouli

Κάθε 3 δευτερόλεπτα διαγιγνώσκεται και μια νέα περίπτωση άνοιας παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με  επιδημιολογικά δεδομένα, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν συνολικά πάνω από 9,9 εκατομμύρια νέα περιστατικά.
Σε παγκόσμιο επίπεδο 46,8 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με άνοια και αναμένεται να φτάσουν τα 74,7 εκατομμύρια μέχρι το 2030 και τα 131,5 έως το 2050. Στην Ευρώπη υπάρχουν περίπου 10 εκατομμύρια ανοϊκοί ασθενείς και στην Ελλάδα 200.000. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που αφορούν τη χώρα μας, ο αριθμός των ασθενών με άνοια θα φτάσει τις 354.000 ως το 2050.
Τα πιο πρόωρα αισθητά συμπτώματα της ασθένειας συχνά δεν διαγιγνώσκονται ως Αλτσχάιμερ αλλά ως κάτι διαφορετικό, π.χ στρες ή άλλες ψυχολογικές διαταραχές. Στα πρώτα στάδια, το συνηθέστερο αναγνωρισμένο σύμπτωμα είναι η απώλεια μνήμης, όπως και η δυσκολία στην επαναφορά στην μνήμη πρόσφατων γεγονότων.
Η νόσος αυτή είναι μια μορφή σοβαρής νοητικής διαταραχής που έχει αντίκτυπο σε εκατομύρια ανθρώπους. Ενώ δεν υπάρχει ίαση,υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να διατηρήσουν τη νοητική λειτουργία περισσότερο,αν η πάθηση ανακαλυφθεί νωρίς.
Το Κέντρο Διαταραχών Μνήμης σας προσκαλεί σε ενημερωτική ομιλία της νευροψυχολόγου και υπεύθυνης του Κέντρου, Όλγας Λυμπεροπούλου με θέμα: “Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να προληφθεί!”.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20/12/17 στις 19:00 στη Βιβλιοθήκη – Χώρο Τέχνης“Λείριον”  (Σαρανταπόρου 25, Χολαργός).
* Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο contact@trainyourbrain.gr ή στο 6993305422.
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
freestyle libre
Περισσότερα

Η αποτελεσματικότητα του Freestyle Libre στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2 παρουσιάστηκε στην ετήσια επιστημονική συνάντηση της ADA

Σημαντική μείωση των επιπέδων γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (A1C) σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν ενέσιμη ινσουλίνη, καταγράφει η πρώτη…