“Έβαλε γκολ” στον διαβήτη! Ο Nacho Fernandez μιλά για την πάθηση του μετά από ένα μοναδικό γκολ στο Μουντιάλ! “Έβαλε γκολ” στον διαβήτη! Ο Nacho Fernandez μιλά για την πάθηση του μετά από ένα μοναδικό γκολ στο Μουντιάλ!
Ο Nacho Fernandez (José Ignacio Fernández Iglesias), διαβητικός τύπου 1, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, σκόραρε στο Μουντιάλ της Ρωσίας... “Έβαλε γκολ” στον διαβήτη! Ο Nacho Fernandez μιλά για την πάθηση του μετά από ένα μοναδικό γκολ στο Μουντιάλ!

Ο Nacho Fernandez (José Ignacio Fernández Iglesias), διαβητικός τύπου 1, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, σκόραρε στο Μουντιάλ της Ρωσίας το τρίτο γκολ της χώρας του Ισπανίας, ενάντια στην Πορτογαλία. Στο 58ο λεπτό με ένα απίστευτο γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα γκολ που έχει χαρακτηριστεί ως “απίστευτο, μοναδικό, συγκλονιστικό” από πολλούς σχολιαστές. Ο ποδοσφαιριστής της Ισπανίας, σίγουρα έκανε πολλούς διαβητικούς εκεί έξω πολύ υπερήφανους!

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Nacho μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τον διαβήτη: “Πολλοί δεν ξέρουν ότι είμαι διαβητικός και δεν είναι κάτι που ήθελα να κρατήσω μυστικό” και συνέχισε λέγοντας: “Συνήθως το συζητώ μονάχα όταν επισκέπτομαι παιδιά στο νοσοκομείο για να τους δώσω κουράγιο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να σε καταβάλλει μια ασθένεια όταν είσαι μικρός, διότι νιώθεις ότι αλλάζει ο κόσμος όλος“.

Ο Nacho διαγνώσθηκε πρώτη φορά με διαβήτη τύπου 1 όταν ήταν 12 ετών. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Το έχω από όταν ήμουν 12 ετών, αλλά είναι εντάξει, διότι είμαι πολύ προσεκτικός. Αν πρέπει να προσέχεις τον εαυτό σου όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όταν είσαι και διαβητικός σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις 3 φορές παραπάνω

Μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές ιστοσελίδες ανέφερε σε άρθρο της ότι την στιγμή που διεγνώσθη ο Nacho, έπαιζε για τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης ήδη για 2 χρόνια, αλλά του τόνισαν ότι δεν θα μπορούσε να παίζει πια το αγαπημένο του άθλημα.

Έπαιζα για 2 χρόνια στη Ρεάλ τότε και ήταν μια δύσκολη περίοδος”, έιπε και συνέχισε λέγοντας, “Θυμάμαι όταν πήγα στο νοσοκομείο, ο γιατρός που με εξέτασε, δεν ήταν ο ειδικός που έπρεπε να με έχει παρακολουθήσει. Ο συγκεκριμένος γιατρός μου είπε ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω το ποδόσφαιρο και ήταν ένα άθλιο σαββατοκύριακο για εμένα“.

3 ημέρες αργότερα είδα τον δρ. Ραμίρες, ένα πρόσωπο που συμπαθώ πάρα πολύ. Μου είπε ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν είχα ξεμπερδέψει με το ποδόσφαιρο“.

Ρωτώντας τον αν το να είσαι διαβητικός σημαίνει ότι υπάρχουν όρια σε αυτά που πρέπει να κάνει, ο ποδοσφαιριστής της Ισπανίας απάντησε: ” Είμαι τυχερός που παίζω ποδόσφαιρο, μου αρέσουν όλα τα είδη των σπορ, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, διότι είναι πολύ σημαντική η φυσική άσκηση“.

Δεν έχω καθόλου περιορισμούς. Υπάρχουν γεύματα που πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός, αλλά μπορώ να καταναλώσω τα πάντα και είμαι πολύ τυχερός που το έχω υπό έλεγχο. Ο διαβήτης σε κάνει ένα πολύ υπεύθυνο άτομο και προσέχεις πολύ παραπάνω τον εαυτό σου.

 

Πηγή: asweetlife.org
Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares