Άνοιγμα σχολείων: η αγωνία των γονέων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Άνοιγμα σχολείων: η αγωνία των γονέων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες
Άνοιγμα σχολείων: η αγωνία των γονέων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Ανήσυχοι είναι οι γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και καλούνται στις 7 Σεπτεμβρίου να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις της υπουργού παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, δεν έχει υπάρξει μέριμνα για δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών που οι γονείς τους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο από πιθανή μόλυνση με κορωνοϊό.
Είναι γνωστό ότι τα άτομα με διαβήτη συγκαταλέγονται στις ομάδες ατόμων που έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου από τον COVID-19 στην περίπτωση που μολυνθούν, γεγονός το οποίο έχει γίνει γνωστό από τις διάφορες έρευνες σχετικά με τις συνέπειες του κορωνοϊού στους διαβητικούς.
Τον προβληματισμό της εκφράζει με κείμενό της αναγνώστριά μας που πάσχει από διαβήτη και βρίσκεται στην δύσκολη θέση να πρέπει να στείλει το παιδί της σχολείο την ώρα που διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Σας το παραθέτουμε αυτούσιο.

Της αναγνώστριας: Μαρία45Αμπελόκηποι

Σας παραθέτω τους έντονους προβληματισμούς μου σχετικά με το πώς θα στείλει το παιδί του στο δημοτικό ο γονέας που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου.
Προτρέπουν τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο για να προστατεύσουν τη γιαγιά και τον παππού!
Τους γονείς τους ξεχάσανε;
Πώς θα αγκαλιάσω το παιδί μου όταν επιστρέψει από το σχολείο κι έχω διαβήτη, και είμαι ΜΑΜΑ, όχι γιαγιά …. και θέλει να το φιλήσω και θέλει να μου ψιθυρίσει τα μυστικά του…και θέλω και να ΖΗΣΩ ταυτόχρονα … Τι δίλημμα είναι αυτό που βάζουν στις οικογένειες ;
Τι πάνε να κάνουν; Να χωρίσουν τις οικογένειες; Να μένουμε αλλού για να προστατευθούμε; Από τα παιδιά μας; Για πόσο;
Δεν είμαι γιαγιά για να αποφύγω το παιδί μου.
Είμαι ΜΑΜΑ !!! Αλλά δυστυχώς είμαι ΜΑΜΑ που ανήκω στην πλέον ευπαθή ομάδα, που δυστυχώς δεν είχα την τύχη να είμαι υγιής, που πάσχισα πολύ για να φέρω αυτό το παιδί στον κόσμο και που καθημερινά δίνω αγώνα για να το μεγαλώσω και να στέκομαι όρθια δίπλα του.
Μου στερούν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση της ζωής και της υγείας μου! Μου στερούν το δικαίωμα να αγκαλιάζω το παιδί μου!
Θα φορτώσουν με ενοχές ένα παιδί που μπορεί να γίνει αιτία να κινδυνεύσει το πιο αγαπημένο του πρόσωπο!
Ας μας δώσουν την επιλογή να αποφασίσουμε ΕΜΕΙΣ οι ευπαθείς ομάδες για το αν θα αναλάβουμε την ευθύνη να στείλουμε το παιδί μας στο σχολείο, να “ζυγίσουμε” τι είναι πιο σημαντικό και να αναλάβουμε ΕΜΕΙΣ το κόστος της επιλογής μας.
Σας παρακαλώ να κινητοποιηθείτε με έγγραφα σε ΕΟΔΥ και Υπουργείο Παιδείας, μήπως και μεριμνήσουν για την προσθήκη μίας ακόμη περίπτωσης στις δικαιολογημένες απουσίες των παιδιών μας, έστω του δημοτικού και να εντάξουν σε αυτήν τις ευπαθείς ομάδες των γονέων, με την προσκόμιση των απαραίτητων ιατρικών πιστοποιητικών πάντα.
Σας ευχαριστώ θερμά

Total
73
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ (συνέντευξη): Οι εταιρείες δεν επιθυμούν μόνον το κέρδος, μετέχουμε των συλλογικών αξιών της κοινωνίας μας!

“Τα οριζόντια μέτρα για την περιστολή της δαπάνης, την οποία καταβάλλει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)…